Un establiment de Palamós, finalista a la ''Tapa de l'Any''

Tindrà lloc el 9 d'abril a Sitges

“La Notaria” de Palamós serà l’únic establiment de la província de Girona que participarà a la final de la “Tapa de l’Any”, que se celebrarà el proper diumenge 9 d’abril a Sitges. La iniciativa, promoguda pel Gremi d’Hosteleria de Sitges i Estrella Damm, i que enguany arriba a la tercera edició, pretén premiar la millor tapa de tot Catalunya.

L’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona ha acollit aquest matí la celebració de la semifinal de la “Tapa de l’Any”, en la qual han participat les 43 propostes guanyadores de les rutes de tapes que Estrella Damm va organitzar a tot Catalunya entre 2015 i 2016. Tres eren els establiments de la província de Girona que optaven a passar a la final: Bubbles Gastrobar (Girona), La Notaria (Palamós) i Vinil (Girona).

Cada participant ha preparat la tapa en directe, i l’ha presentat davant un jurat format per professionals del sector, entre els quals hi havia Núria Bàguena, professora i assessora en patrimoni culinari; Carme Gasull, periodista gastronòmica cofundadora de Gastronomistas; Jordi Luque, periodista a El Comidista i a la revista Cuina; Jordi Parra, xef; Belén Parra, periodista gastronòmica a El Mundo; David Salvador, redactor de 7Caníbales; Josep Sucarrats, director de la revista Cuina, i Òscar Teixidó, coordinador de Cuina al CETT.

Per torns, els vuit membres del jurat han valorat les peces del concursants seguint els criteris de presentació, sabor i originalitat. A l’hora de presentar la tapa, els participants han tingut l’oportunitat d’explicar al jurat el procés d’elaboració que han seguit i els ingredients emprats, així com també quina ha estat la seva inspiració.

La “Berlina cruixent de calamar en la seva tinta” de “La Notaria” de Palamós serà la representació gironina a la final de la “Tapa de l’Any”.