Quart acollirà de nou una fase prèvia de la Danone Nations Cup

Està considerada com el “mundial del futbol aleví”

Una nova fase prèvia de Catalunya per la Danone Nations Cup 2017, el major mundial de futbol per nois i noies d’entre 10 i 12 anys, se celebrarà demà. Quart (Gironès) serà la seu d’aquesta nova entrega de la DNC 2017 desprès de les fases de Parets del Vallès i Mollerussa. El torneig comptarà amb 24 equips que jugaran al Camp Municipal Quart per aconseguir la classificació per la Final Regional Catalana que tindrà lloc el proper 21 de Maig a la Ciutat Esportiva Dani Jarque.
 
Delfí Geli i Roura, president del Girona FC, equip que comptarà amb dos aspirants a la competició (el de la categoria aleví masculí i el femení), afirma que “la Danone Nations Cup és una gran oportunitat perquè les nostres categories inferiors es formin i s’apropin al seu somni de ser jugadors professionals mentre gaudeixen del futbol”. A més, dos jugadors del primer equip del Girona FC que competeixen a la Liga123 (2ª Divisió espanyola), Ramalho i el capità Richy, acudiran a Quart per animar als joves jugadors i jugadores. Durant tot el dia, centenars de nens i nenes de la província de Girona jugaran un total de 24 partits.
 
Carlos Bosch, responsable de la Danone Nations Cup a Espanya, reconeix “la gran importància de les fases prèvies com la de Quart, ja que donen l’oportunitat a equips més petits de jugar per una plaça a la Final Mundial, que aquest any serà a Nova York, mentre s’introdueixen als hàbits saludables i valors de l’esport”. Així mateix, afegeix que “tot i que la competició sempre ha estat mixta, aquest any el nostre objectiu és fomentar més que mai la participació del futbol femení, una peça fonamental de la Danone Nations Cup”.


A banda del Girona FC masculí i femení, altres equips participants són el Llers CF Femení, el UE Llagostera, l’Atlètic Bisbalenc, el Palamós CF, la Unió Girona o el Quart Esportiu. El torneig començarà a les 10.00h del matí i es jugaran partits fins les 17.50h, moment en el que es coneixeran els noms dels 4 equips classificats per la següent fase. Un total de 138 equips participaran a la DNC durant les 5 fases prèvies catalanes gràcies a l'organització conjunta del torneig amb la Federació Catalana de Futbol, qui recolza la competició amb l’objectiu de promoure les categories inferiors.
 
En total, 20.000 nens i nenes gaudiran d’aquest torneig a Catalunya on, a més de jugar al futbol, els equips rebran xarrades nutricionals per tal de fomentar els hàbits de vida saludables.