Crida per aconseguir 160 voluntaris en la campanya de Medicaments Solidaris

L'acció tindrà lloc el 4 de març a 80 farmàcies gironines

La 10a Campanya de Medicaments Solidaris se celebrarà el dissabte 4 de març del 2017, de les 10 a les 14h, amb el lema “Compra un medicament per a qui ho necessita". Durant aquestes 4 hores els voluntaris animaran els ciutadans a comprar un dels prop de 65.000 medicaments sol·licitats per les 128 entitats assistencials de tota Espanya amb qui col·labora l’ONG Banc Farmacèutic.

L’any passat es van recollir més de 3.000 medicaments a les 65 farmàcies que van participar a la Campanya de Medicaments Solidaris a Girona. En total, a les 14 províncies participants es van recollir més de 30.000 medicaments a 706 farmàcies. Els medicaments recollits van servir per cobrir les necessitats dels milers de persones en risc de pobresa i exclusió social que són ateses a les entitats socials amb qui col·labora l’ONG Banc Farmacèutic: persones sense sostre, famílies amb nens, drogodependents o malalts psíquics, entre d’altres.

El president de l’ONG Banc Farmacèutic Àlex Brenchat comenta que “la Campanya de Medicaments Solidaris promou un gest de gratuïtat, on les persones hi participen de forma desinteressada (ciutadania, voluntariat i farmàcies). Celebrem els 10 anys de la iniciativa amb un nou repte solidari i la il·lusió i compromís dels voluntaris que destinen el seu temps lliure del dissabte a participar en la Campanya i els farmacèutics que hi col·laboren sense ànim de lucre al fer un donatiu al Banc Farmacèutic per retornar els beneficis obtinguts”.

El 10è aniversari de Banc Farmacèutic

Enguany l’ONG Banc Farmacèutic celebra els deu anys de la Campanya de Medicaments Solidaris, abans coneguda com la Jornada de Recollida de Medicaments, i també commemora els deu anys del naixement de l’entitat. Des de 2007, Banc Farmacèutic ha recollit més de 120.000 medicaments destinats a entitats socials d’arreu d’Espanya que han pogut atendre a persones sense recursos. Més de 1.000 farmàcies i més de 2.500 voluntaris han fet possible l’èxit d’aquesta iniciativa solidaria any rere any. L’entitat ha recollit premis i reconeixements gràcies a l’esforç i el compromís de més d’una cinquantena de voluntaris d’acció contínua; i va ser declarada al 2014 Entitat d’Utilitat Pública per part del Ministeri de Interior.

La tasca dels voluntaris

Els voluntaris són imprescindibles perquè la Campanya de Medicaments Solidaris funcioni correctament. Els voluntaris han de presentar-se a la farmàcia que els ha estat assignada el 4 de març del 2017 a les 10h del matí i estar-s’hi fins les 14h.

La tasca del voluntari és animar els ciutadans que entren a la farmàcia a participar en la Campanya comprant algun medicament del llistat facilitat per l’entitat assistencial assignada. És important assistir a la reunió informativa que s’organitza uns dies abans, on s’expliquen els detalls sobre el funcionament de la Campanya, així com les característiques de les entitats assistencials per a les quals es recullen medicaments.

Els voluntaris poden escollir la farmàcia on volen participar, a través de l’aplicatiu informàtic. Es poden consultar les farmàcies col·laboradores de Banc Farmacèutic a través del web. Els voluntaris també poden inscriure’s a la mateixa web.

La tasca de l’ONG Banc Farmacèutic és possible gràcies a l'estreta col·laboració any rere any d’organitzacions de voluntariat, farmàcies, distribuïdores i empreses farmacèutiques, entre les quals destaca Angelini Farmacèutica per la seva implicació en el projecte. Felipe Hortelano, director general d’Angelini Farmacèutica, subratlla que "lamentablement ha aparegut un nou fenomen social que és la pobresa farmacèutica. Angelini, com a empresa responsable i compromesa amb la societat, no pot mantenir-se al marge d'aquest fet. És per això que reafirmem la nostra col·laboració amb Banc Farmacèutic recolzant aquelles accions que permetin l'accés als medicaments a les persones que es troben en situació d'exclusió social i pobresa".

Les principals institucions públiques, empreses distribuïdores, associacions farmacèutiques i organitzacions de voluntariat que donen suport a la iniciativa són el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, Angelini Farmacèutica, Fedefarma, Fundación SEUR, Alliance Healthcare, Federació de Farmàcies de Catalunya (Fefac), Novaltia, Federación Española de Estudiantes de Farmacia, Fevocam i la Federació Catalana de Voluntariat Social