Tennessee Williams arriba al Teatre Jardí de Figueres

La Funcional Teatre interpretarà 'Advertència per a embarcacions petites'

La Funcional Teatre estrena “Advertència per a embarcacions petites”, del dramaturg nord-americà Tennessee Williams (1911-1983), aquest divendres 27 de gener a les nou del vespre al Teatre Jardí de Figueres (Alt Empordà).

L’obra estarà en cartell al teatre figuerenc fins el proper 12 de febrer (divendres a les 9 del vespre; dissabtes –excepte el 4 de febrer- a les 18:00 i a les 21:00 i diumenges a les 12:00 del migdia i a les 18.00 hores) per després representar-la a Girona (Sala La Planeta, 4 i 5 de març) i Roses (18 de març).

L’obra

Small Craft Warnings, el seu títol original, és una obra tardana en la trajectòria de Tennessee Williams. Fou estrenada l’any 1972 en un moment en què l’autor era honorat amb tota mena de reconeixements pel seu “gloriós” passat però en el qual no estava gaudint de gairebé cap èxit de públic o de crítica amb la seva recent producció. En realitat, aquest text és, simplement, distint del Tennessee Williams més recognoscible. L’autor havia entrat en una etapa marcada per la seva obsessió a distanciar-se de les seves primeres grans obres i fer palès, com en moltes altres textos d’aquesta darrera etapa, que no estava condemnat a repetir-se eternament.


L’acció transcorre durant una nit tempestuosa a una petita taverna de la costa oest d’Estats Units, entre Los Angeles i San Diego, on s’hi refugien provisionalment una sèrie de personatges marginals, a la manera de petites embarcacions que esperen sortir novament a un oceà, que pot acabar engolint-los. L’obra ens parla de la solitud afectiva i sexual d’unes persones a la recerca de companyia i també, com reflecteix molt bé l’autor en altres textos, a la recerca d’una innocència que varen perdre juntament amb la seva infància.

Repartiment

L’obra està protagonitzada per Dolors Turu (Leona), Jaume Alsina (Monk), Salvador Torres (Doc), Josep Maria Benet (Bill), Sara Bartolomé (Violet), Josep Maria Cortada (Steve), Jaume Parés (Quentin), Rubén Gifreu (Bobby), Joan Antoni Tudela (el Vigilant) i Narcís Baguer (Tony). La direcció de l’obra la signa Josep Maria Cortada.