Salt congela els impostos pel 2023 i manté l'IBI del 2015

Amplia la bonificació del 95% de la taxa d'escombraries per a tots els pensionistes

El govern local de Salt (Gironès) ha presentat el projecte d'ordenances fiscals de cara al 2023. Es tracta d'un projecte continuista respecte anys anteriors, tal com ha detallat l'alcalde. De fet, el proper any els saltencs pagaran els mateixos impostos que han pagat aquest 2022 perquè el consistori ha decidit congelar un any més l'IBI (és el vuitè any que ho fa) i també altres impostos com el de circulació o la taxa d'escombraries (que no es mou des del 2019).

En aquesta taxa sí que el govern local introdueix una novetat. Es tracta d'una bonificació del 95% de l'import per a qualsevol pensionista. Fins ara aquesta bonificació es reservava per a persones majors de 65 anys.

Per altra banda, l'ICIO tindrà un 40% de bonificació per a la rehabilitació dels habitatges que es destinin a la bossa de lloguer que té el consistori o a la xarxa d'habitatges que gestiona la Generalitat. A més, els promotors que construeixin pisos de protecció oficial destinats a lloguer rebran una rebaixa del 35% de l'impost.

Pel que fa a l'aparcament de davant de l'hospital de Santa Caterina hi haurà una tarifa bonificada per a la nit i es regularà l'aparcament per a furgonetes i camions. A més, s'han adequat les taxes de les noves sales d'assaig del Centre d'Arts Escèniques del Canal i a l'espai del viver d'empreses es mantindrà la gratuïtat per als primers tres mesos de lloguer en les empreses de nova creació.