Part del geriàtric de Palafrugell es reconverteix per acollir 30 pacients amb coronavirus

Dinou residents no contagiats viuran en un hotel de Palamós

Davant l'emergència sanitària, i per tant, "de manera extraordinària", els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) han decidit habilitar una unitat de convalescència per a pacients amb coronavirus al Centre Palafrugell Gent Gran. En aquest geriàtric hi ha sis casos sospitosos de residents amb la covid-19, dos més de confirmats i dos més que han mort arran de la malaltia.

D'entrada, des del geriàtric s'han traslladat dinou dels residents de Palafrugell Gent Gran a l'hotel La Vostra Llar de Palamós. Són aquells que tenen més autonomia i que no presenten cap símptoma d'insuficiència respiratòria. Segons informen des dels SSIBE, l'hotel s'ha adequat "per garantir en tot moment la seguretat necessària i l'atenció d'aquests residents".

Així, hi haurà serveis professionals d'assistència mèdica (que es farà des de l'atenció primària), serveis de rehabilitació i terapeutes, infermeria i auxiliars d'infermeria. "També s'oferiran els serveis necessaris d'alimentació, bugaderia i neteja que prestarà l'empresa especialitzada del grup SSIBE, Emporhotel", destaquen en un comunicat.

30 places per a ingressos

El trasllat d'aquests residents del geriàtric permetrà que a principis de la setmana vinent la segona planta de Palafrugell Gent Gran s'habiliti com a unitat de convalescència. Tindrà 30 plantes i l'ocuparan aquells positius de coronavirus que requereixin ingrés.

"El centre s'està preparant i adaptant per poder atendre amb la seguretat necessària i prestar l'assistència sanitària amb l'equipament, professionals, material i serveis adequats", subratllen des de SSIBE.

En aquests moments, a l'hospital de Palamós hi ha setze pacients ingressats amb la covid-19 i setze més sospitosos de tenir la malaltia (i que estan pendents de rebre els resultats del test). A més, hi ha trenta professionals del SSIBE, tant sanitaris com d'altres empreses del grup, que han donat positius en coronavirus. D'aquests, dos estan ingressats a l'hospital de Palamós. I finalment, el grup té 65 professionals aïllats a casa seva de manera preventiva.