Jutgen un maltractador reincident per agredir i violar la parella a Sant Hilari Sacalm

L'acusat nega els fets al judici i atribueix la denúncia a una venjança de la víctima

L'Audiència de Girona ha jutjat un maltractador reincident acusat d'agredir, violar i amenaçar la parella a Sant Hilari Sacalm (Selva) entre el 12 i el 30 de gener del 2020. La fiscalia demana 28 anys i 8 mesos de presó per al processat i l'acusació particular eleva la petició a 34 anys.

Segons les acusacions, durant el breu període de convivència el processat va fer viure un calvari a la víctima colpejant-la en diverses ocasions i agredint-la sexualment, una de les vegades utilitzant un carbassó.

L'acusat ho nega i atribueix la denúncia a una venjança de la víctima perquè va descobrir que tenia una altra parella: "Aquest cop no l'he cagat". El processat ha dit que les pràctiques sexuals van ser consentides. La defensa demana l'absolució.

La fiscalia i l'acusació particular, encapçalada per la lletrada Estíbaliz Herranz, l'acusen d'un delicte de maltractament habitual en l'àmbit de la violència de gènere, un delicte d'injúries, quatre delictes de lesions, un delicte continuat d'amenaces greus i dos delictes de violació. Tots ells presumptament comesos en un curt període de temps: entre el 12 i el 30 de gener que és quan van conviure a casa de la víctima, a Sant Hilari Sacalm.

Segons ha explicat la dona al judici, que s'ha fet aquets dijous a la secció quarta de l'Audiència de Girona, va conèixer l'acusat a través d'una aplicació d'internet l'any 2018. Poc després, es van donar els números de telèfon i es van continuar comunicant per Whatsapp. Al llarg de dos anys no es van veure en persona però la víctima ha afirmat que tenien una relació de parella i que, de fet, van començar a viure plegats perquè tenien plans de futur.

L'home es va traslladar a casa de la dona l'11 de gener del 2020. La víctima ha explicat que aquell dia va ser l'únic de pau i tranquil·litat perquè l'endemà mateix de començar a viure junts ja la va insultar: "I a partir d'aquí ja no va a parar". Els escrits de conclusions de fiscalia i acusació particular recullen fins a quatre episodis de lesions i dues presumptes violacions. Una d'aquestes, utilitzant també un carbassó.

La víctima ha detallat que, a més, l'home la va deixar incomunicada perquè li va trencar els dos mòbils que tenia i que l'amenaçava amb fer mal als seus fills: "Em va mantenir tancada i no em deixava ni anar a treballar". Finalment, unes veïnes de la dona van trucar la policia el dia 30 perquè van escoltar cops i plors. Una agent dels Mossos d'Esquadra que va anar fins al domicili ha explicat que la víctima tenia lesions evidents a la zona de la cara i que estava molt nerviosa i amb "por".

L'acusat ho nega tot. Nega, fins i tot, que fossin parella. Segons la seva versió, que ha explicat responent a les preguntes de la defensa, va anar a viure a casa de la dona perquè tenia intenció de traslladar-se a viure a Anglaterra amb la seva parella "oficial" i no volia pagar un mes més de lloguer. "La vaig utilitzar i no vaig ser clar, però no vaig fer res més", ha dit.

El processat atribueix la denúncia a una venjança de la víctima perquè el va escoltar parlant per telèfon amb la parella i va descobrir l'engany. L'acusat també s'ha desvinculat de les lesions que tenia la víctima quan la policia va anar al pis i ha assegurat que un dia va arribar a casa amb la cara plena d'hematomes i es va limitar a abraçar-lo i a dir-li que l'estimava molt: "No li vaig preguntar res més".

En relació a les presumptes violacions, l'acusat diu que totes les pràctiques sexuals van ser de mutu acord, també l'ús del carbassó: "A mi no se m'aixecava i vam acordar això". Al darrer torn de paraula, el processat ha afirmat que té molta por de la policia i d'entrar a presó: "Us asseguro que aquest cop no l'he cagat".

Segons consta als escrits d'acusació, l'home té dues condemnes prèvies fermes per delictes relacionats amb la violència masclista. El judici ha quedat vist per a sentència.