El jutge envia a presó la tarotista detinguda pel crim del bidó de Lloret de Mar

La dona, imputada per un delicte d'assassinat, assegura que la víctima es va clavar una xeringa al pit

La detinguda per matar la dona que va aparèixer enterrada en un bidó ple de ciment en una parcel·la de Lloret de Mar el juny del 2013 ha passat aquest dilluns a disposició judicial al Jutjat d'instrucció número 4 de Blanes. Ha declarat per videoconferència des de la presó d'Alcalá Meco. La policia va detenir Norma Beatriz Kuike al seu país d'origen, l'Argentina, el 14 de juny del 2013, després de descobrir les restes de la víctima, Ana Maria Martos, nou anys després que el seu pare denunciés que havia desaparegut.

Kuike ha explicat que va conèixer Ana Maria Martos quan passejava el seu gos i van començar a parlar per casualitat. Després, es van fer amigues i, segons ha relatat, compartien temps plegades i també li solia tirar les cartes del tarot. La dona ha negat que la víctima li deixés grans quantitats de diners ni tampoc que li cedís alguna propietat.

Segons ha explicat la tarotista, la víctima li va explicar que no tenia bona relació amb la seva família i que s'estava divorciant del seu marit. A més, ha assegurat que Martos estava passant una mala època, estava deprimida i parlava de suïcidar-se. "Solia dir que no volia la vida", ha explicat.

La dona ha estat incapaç de recordar la data de l'últim dia que va veure Martos. Sí que ha explicat que ella havia quedat amb un altre dels detinguts, Josep Maria Tarraguell (que ha reconegut que es va desfer del cadàver de la desapareguda) i que va arribar en tren a l'estació de Blanes sola, sense Martos. Aleshores, la seva amiga la va trucar per telèfon i, juntament amb Tarraguell, la van anar a buscar.

Tots tres, van anar a fer un cafè i van acompanyar a Martos a un hotel perquè es registrés. Segons ha explicat Kuike, la víctima tenia intenció de passar-hi la nit però ella no la va voler deixar sola perquè tenia por que se suïcidés. Per això, amb Tarraguell van decidir portar-la amb cotxe a casa dels seus pares. De camí, però, van anar fins a casa de l'home perquè ell volia deixar les llums enceses.

Mentre l'home pujava a encendre les llums, Kuike diu que va anar al lavabo. Quan va tornar a baixar al cotxe, ha explicat la detinguda, va veure que Martos s'havia clavat una xeringa al pit. "Em va entrar pànic i vaig marxar d'allà", ha explicat Kuike que diu que no va avisar cap ambulància ni la policia perquè estava enfadada perquè no havia estat a temps de salvar la vida a la seva amiga.

Temps després, diu que li va preguntar a Tarraguell què havia passat amb Martos i que ell li va dir que l'havia ficat dins "un barril" i l'havia enterrat. Ella, diu, no s'ho va creure perquè Tarraguell és "bona persona" i, per això, va pensar que la dona s'havia recuperat, que estava viva i la va intentar trucar en diverses ocasions, però no li va agafar el telèfon.

Versions diferents

La versió de Kuike és diferent de la que ha donat sempre Tarraguell. L'home diu que aquella nit va anar a buscar la tarotista i Martos, que van arribar plegades, i que tots junts van anar fins a casa seva. Aleshores, ell va pujar a casa seva a preparar menjar i quan va tornar a baixar al pàrquing va veure Martos estesa a terra amb sang a la zona del cap i a Kuike plorant. Segons l'home, va ser la mateixa tarotista qui li va dir que es desfés del cadàver de la víctima i el va amenaçar amb màgia negra si alertava la policia.

Després de prendre-li declaració, el jutge ha enviat Norma Beatriz Kuike a presó per un delicte d'assassinat. Segons apunta, el mòbil del crim podria ser econòmic. "A partir de les declaracions de testimonis i de la investigació de diferents comptes bancaris, existeixen indicis suficients que apunten que des de mitjans de l'any 2003 fins a principis del 2004, quan va desaparèixer, Ana Maria Martos feia moviments bancaris anòmals relacionats amb importants quantitats de diners de les que encara no se n'ha pogut determinar el destí", indica el jutge que afegeix que existeixen indicis que fan sospitar que Norma Beatriz Kuike es va apropiar "dels béns i els diners" de la víctima.

L'última senyal de vida que hi havia d'Ana Maria Martos abans que la seva família denunciés la seva desaparició va ser el 18 de gener del 2004 a Sant Feliu de Llobregat, d'on era ella. Van passar nou anys sense notícies seves fins que el juny del 2013 la policia va trobar les seves restes, entaforades dins un bidó ple de ciment i enterrada en una finca de Lloret de Mar.

Un parell de trucades anònimes a una associació de familiars de persones que busquen desapareguts van posar la policia espanyola sobre la pista dels sospitosos de la mort de Martos.