Durant tot el mes de juny, tretze restaurants de Tossa de Mar (Selva), que formen part del col·lectiu que potencia la cuina tradicional tossenca, participaran a la 10ª edició de la campanya gastronòmica dels Fideus a la Cassola (de l'1 al 30 de juny), un plat que ha estat present des de sempre a les llars del municipi.
Era costum que cada casa seguís les receptes de la seva pròpia tradició familiar i que, segons l’època de l’any, es preparés amb uns ingredients o uns altres, a vegades amb productes del mar, d’altres amb productes de la terra o, fins i tot, barrejant productes de les dues procedències.
Els restaurants que s'han adherit a la campanya d’enguany proposen recuperar algunes d’aquestes receptes amb un menú complet de tres plats amb un entrant, un plat principal de fideus a la cassola a escollir entre un mínim de dues varietats diferents, uns postres, i aigua, vi o refresc.
Algunes de les opcions que s'oferiran són, entre d'altres: fideus mariners a l’estil de Tossa; fideus de cullera amb lluerna; fideus a la cassola amb llobregant; fideus de senyoret, tot net i pelat; fideus amb verduretes de temporada; fideus amb costelló, salsitxa i galeres pelades amb puntets d’allioli de safrà; fideus a la cassola amb llamàntol i cloïsses, a la crema de marisc; fideus negres amb sèpia i gamba de Blanes; fideus amb escamarlans; fideus al carbó; fideus amb carxofes i calamarsets; fideus amb cabra de mar; fideus a la cassola amb llagosta....
Els establiments que participen en aquesta edició són: Bahia, Can Carlus, Can Pini, Capri, Castell Vell, El Petit de Can Carlus, L’Ajustada, Marina, Mestre d’Aixa, Sa Barca, Sa Muralla, Victòria i Víctor.