Una dona demana justícia pel seu fill atropellat passejant-se amb una túnica i una creu

Porta 15 anys reclamant que s'esclareixin quines van ser les causes reals de la mort del jove

A les 10:50h d'aquest matí la Policia Local de Sarrià de Ter ha rebut un avís que una dona es passejava per l'Avinguda de França amb una túnica de color lila i una creu de tres metres de fusta damunt l'esquena. Era Esperanza Martínez, veïna del municipi i que porta quinze anys reclamant justícia pel seu fill mort després de ser atropellat el 6 de desembre de 1996. Després de molts estira i arronsa Martínez va aconseguir que se celebrés el judici però aquest va resoldre que la culpa estava repartida entre el conductor i el seu fill. 

No conforme amb aquest fet Esperanza porta manifestant-se d'aquesta manera des d'aleshores. Ja el mes de març de 2010 va ser expulsada dels jutjats de Girona per part d'una magistrada davant la seva insistència per voler conèixer tota la veritat dels fets. Ella mateixa va presentar una denúncia contra la magistrada però aquesta va ser rebutjada perquè els jutjats de Girona es van declara incompetents. Ara no té més remei que recorre davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) però amb la seva pensió de 587 euros no s'ho pot permetre.

En una carta al director publicada al diari El Punt l'abril de 2009, Esperanza Martínez explicava com reclama 'justícia' per tal de demostrar que el seu fill 'no va tenir cap culpa' i afegeix que 'sé que no faig mal a ningú i continuo aixecant pols fins arribar a l'hort de les oliveres, al Calvari'.  

Imatge cedida per: Jordi Roca