Detingut per tercer dia consecutiu el lladre de bancs de Llagostera

Avui volia entrar al BBVA a cops de martell

La Policia Local de Llagostera ha tornat a detenir, per tercera nit consecutiva, el lladre que es dedica a fer destrosses per intentar robar a entitats bancàries de la localitat. Després de provar-ho en dues ocasions a l'oficina del Banc Popular, aquesta passada matinada ha accedit a l'interior de l'oficina del BBVA- Caixa Catalunya, que està situada també a la plaça Catalunya.

L'home ha rebentat el vidre que comunica la zona del caixer automàtic amb les oficines però no hi ha entrat. Els cops i la fressa han despertat els veïns que, novament, han trucat a la Policia Local. També ha sonat l'alarma del banc.

La policia creu que pateix algun trastorn

El cap de la Policia Local de Llagostera, el sergent Joan Linde, ha explicat que l'home fa poc que resideix al municipi, on hi té familiars. Per tant, no tenia antecedents ni estava fitxat per la policia. Després de la segona detenció, la policia es va posar en contacte amb l'alcalde, Fermí Santamaria, i també amb els Serveis Socials del municipi perquè sospita que l'home podria patir algun tipus de trastorn mental.

"Pensem que pot haver-hi algun problema psicològic de fons i per això ho vam comunicar als Serveis Socials però la nostra sorpresa és que aquesta matinada hi ha tornat", ha relatat Linde.

En tots els casos, la Policia Local el deté per un delicte de robatori amb força en grau de temptativa i el posa a disposició dels Mossos d'Esquadra, que fan el trasllat al jutjat. En les dues ocasions anteriors, després de declarar ha sortit en llibertat. El cap de la Policia Local de Llagostera creu que si surt lliure tornarà a actuar.

Linde ha explicat que l'home, un ciutadà d'origen gambià de 43 anys, no s'ha resistit en cap moment a la detenció. En les tres ocasions, els agents l'han enxampat encara a l'entitat mentre causava destrosses. "En el moment de la detenció no explica res que ens doni informació sobre què li passa", afegeix.

El cap de la Policia Local reconeix que, després de la primera detenció, hi havia "certa inquietud" entre els veïns però que ara, després de tres cops consecutius i vist el modus operandi que fa servir, tothom coincideix en pensar que "té algun problema".

Conseqüències de les destrosses

Les destrosses que ha causat a les dues entitats encara són visibles. A la primera sucursal, la del Banc Popular, la primera nit el lladre va destrossar el caixer automàtic i la segona va trencar els vidres de dins de l'entitat. Des de llavors, l'oficina compta amb seguretat privada les 24 hores. De fet, aquesta nit el vigilant ha observat com l'home s'acostava a l'oficina però en veure que hi havia llum i que hi havia seguretat ha girat cua. Aquest matí, a l'oficina treballaven encara per reparar el caixer automàtic, que està inutilitzat des del dimecres.

En el cas de l'oficina del BBVA-CX, situada a l'altre costat de la plaça Catalunya, el lladre ha trencat a cops de martell el vidre interior que dona accés a les oficines. Els responsables de l'entitat estan fent els tràmits aquest matí per denunciar els fets i en les properes hores es tornarà a reposar el vidre. També hi ha vigilància privada per evitar nous successos.