Mor un home en ser apunyalat al coll pel seu germà a Figueres

Els fets han succeït aquesta passada matinada i el cas està sota secret de sumari

Un home de nacionalitat espanyola ha mort aquest dissabte a la matinada després de ser apunyalat presumptament pel seu germà.

Els Mossos d’Esquadra han informat que els fets han succeït pels volts de dos quarts de dues de la matinada a l’alçada del número 46 del carrer Pere III de Figueres.

Els dos germans, coneguts al barri per les seves constants baralles, han iniciat una disputa que ha acabat amb un d’ells mort després de ser apunyalat al coll.

Els agents ja han detingut al germà agressor i han obert una investigació per aclarir els fets. El cas està sota secret de sumari.

Ampliació:

Segons relaten els veïns, els fets han succeït pels volts de dos quarts de dues de la matinada al número 42 del carrer Pere III de Figueres, en una zona cèntrica de la capital de l’Alt Empordà. Segons sembla, els germans, d’uns 50 anys, eren toxicòmans i vivien plegats des de feia un temps a l’entresòl segona d’aquest immoble. La víctima era qui feia més temps que habitava en aquest pis i treballava des de feia anys a Produccions Mitjavila, una empresa dedicada a la fabricació i instal·lació de tendals, situada al polígon industrial de Vilamalla.

Les discussions entre els dos germans eren diàries. Els veïns s’havien queixat diverses vegades de l’enrenou que provocaven. Segons sembla, aquesta passada nit, els dos es van tornar a discutir després de visitar un bar de la zona. Aquest cop però, la baralla va anar més i va finalitzar amb un dels dos germans mort, estès damunt l’asfalt del carrer.

Els Mossos estan recopilant informació i interrogant els veïns i testimonis per aclarir com va succeir els fets. El que sí que se sap és gran part de la discussió va succeir a l’interior del pis però que, posteriorment, la víctima que hauria patit un tall de profunditat al coll, va saltar per la finestra i va morir al carrer al cap de poc temps. Fins al lloc dels fets es van desplaçar diverses patrulles de la Guàrdia Urbana de Figueres, dels Mossos d’Esquadra i una ambulància del SEM que no va poder fer res per salvar-li la vida. L’aixecament del cadàver ha tingut lloc pels volts de les cinc del matí.
“El germà va estar cridant diverses vegades que els sanitaris havien matat el seu germà perquè havien tardat molt en arribar al lloc”, ha explicat una veïna del bloc que va veure els fets, la Carme Gramaje.

La veïna ha comentat que, en un principi, s’havia pensat que es tractava d’un accident de trànsit ja que a la zona hi ha un trencant on acostumen a haver-hi incidències. Segons han explicat diversos testimonis, els dos germans es trobaven sota l'efecte de substàncies estupefaents en el moment dels fets. Aquesta mateixa matinada, els agents de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona s’ha fet càrrec del cas i ha detingut el germà del difunt per un delicte d’homicidi. Ara, els agents interrogaran tots els veïns i testimonis dels fets. El cas es troba sota secret de sumari.