L'alcalde de Sant Feliu de Pallerols assegura al jutjat que està 'net'

Joan Casas, el primer tinent d'alcalde i tres imputats més han declarat aquest matí

L'alcalde, Joan Casas, estava citat a les deu del matí al Jutjat d'instrucció 1 d'Olot per declarar com a imputat per la querella pels delictes de prevaricació, tràfic d'influències, falsedat documental i frau. Ha entrat pocs minuts abans, acompanyat dels seus advocats, i ha sortit passades les onze del matí. "Ha estat una declaració llarga però justa, perquè m'he pogut explicar", ha afirmat l'alcalde sortint del jutjat.

Casas ha reiterat que té "la consciència ben tranquil·la" perquè sempre ha actuat prioritzant "els interessos del poble". L'alcalde atribueix la querella a interessos partidistes i creu que el fet de presentar-la just abans de les eleccions municipals tampoc és casual, sinó que la voluntat és "fer mal" a la imatge de l'equip de govern.

"Fins i tot estic en certa manera content, perquè d'una vegada per totes podrem explicar-nos sobre rumors i dubtes que sempre s'han anat dient", ha afirmat l'alcalde. Entre les presumptes irregularitats denunciades per un regidor de l'oposició, hi ha una obres que ja arrosseguen polèmica: les d'urbanització del Pla de Bastons. Segons asseguren, algunes certificacions no es corresponien amb la realitat, les obres es van adjudicar sense concurs públic i, a més, hi ha sobrecostos injustificats.

L'alcalde assegura que en seva gestió hi pot haver "algun error màxim" però "mai" ha actuat de mala fe ni avantposant interessos particulars als col·lectius del poble.

Després de Casas, el jutjat també ha citat el primer tinent d'alcalde, Fèlix Castanyer, el secretari municipal, un arquitecte i un enginyer per aquestes irregularitats.

La jutgessa ha obert diligències per prevaricació, tràfic d'influències, falsedat documental i frau. "Que ens citi a declarar no vol dir que haguem fet res, però s'ha d'investigar", ha explicat l'alcalde.

Doble judici

Casas es mostra convençut que el cas acabarà arxivat i ni tan sols arribarà a judici. Tot i això, creu que sí que hi haurà un judici "abans" i serà escoltar la veu dels veïns a les urnes, en les eleccions municipals. "Jo em sento molt recolzat, llavors veurem el suport", ha exposat.

L'alcalde també ha lamentat el clima que aquesta querella ha sembrat en aquest petit municipi garrotxí i ha assegurat que, per exemple, el ple que hi va haver just dijous al vespre va ser "tens" per culpa d'aquesta batalla política que, segons ell, ha acabat arribant als tribunals.