Es manté l'alerta per noves tempestes aquesta tarda

Les comarques més afectades seran el Ripollès, Garrotxa i Pla de l'Estany

Protecció Civil manté activada aquest dimarts la prealerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya Inuncat davant la previsió de noves tempestes aquesta tarda a qualsevol punt del país, però que poden ser especialment intenses a les comarques del Pirineu i Prepirineu a la tarda i a la Catalunya Central i terç nord-est a partir del capvespre. Protecció Civil demana que s'extremin les precaucions especialment en la mobilitat i recomana no apropar-se a rius i rieres.

Segons ha indicat el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu que aquesta tarda les precipitacions puguin afectar qualsevol punt de Catalunya, excepte algunes comarques de Lleida i el litoral central. Les pluges podran anar localment acompanyades de calamarsa o pedra i es poden acumular més de 20 litres en 30 minuts.


Les zones on aquesta tarda i aquest vespre es preveu que hi pugui haver més incidències són Osona, Berguedà, Ripollès, Garrotxa i Pla de l'Estany, no només per les tempestes d'avui sinó per la saturació del terreny i per tant la dificultat de drenatge en molts punts conseqüència de les pluges d'aquestes mesos. Per aquest dimecres no hi ha previst cap episodi de pluges intenses.

Protecció Civil demana que s'extremin les precaucions especialment en la mobilitat a les zones on descarregui amb intensitat i recomana no apropar-se a rius i rieres.