La Caixa i la Diputació inverteixen 16.000 euros en projectes socials a Olot

L'entitat bancària ha aportat 7.000 euros

L’Obra Social “La Caixa” i de la Diputació de Girona destinaran aquest any més de 16.000 € a dos projectes socials a Olot. L’entitat bancària ha aportat 7.000 € al menjador social i 1.912 € més per a l’adquisició i reposició de 6 equips informàtics per a cadascun dels locals de les associacions de veïns dels barris de Sant Miquel i de Sant Roc, mentre que l’ajuda de la Diputació de Girona per aquest concepte ha estat de 7.843,82 €.

Les aportacions a aquests dos projectes es van fer públiques ahir al matí, al local de l’Associació de Veïns de Sant Miquel, amb la presència del nou president del barri, Josep M. Bassaganyes, del regidor de barri Estanis Vayreda, del regidor de Benestar Social i Atenció a les Persones, Josep Berga, i del director de l’Àrea de Negoci Garrotxa-Ripollès de “la Caixa”, Antoni Tremosa.

També s’ha aprofitat la compareixença informativa per visitar l’Espai Cosidor, un punt de trobada i de relació veïnal creat amb la voluntat de cobrir una necessitat domèstica tan bàsica com la de cosir. És precisament aquesta activitat, gratuïta i liderada des del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa amb l’estreta col·laboració d’un grup motor, la que esdevé el nexe comú de relació i formació entre la cinquantena d’usuaris i el barri.

L’espai, creat el maig de l’any passat, està obert els dimarts (de 10 a 12 i de 16 a 19h) i els dijous (de 10 a 12), i compta amb 6 màquines, 2 d’elèc-triques que també es van poder adquirir amb un ajut de l’Obra Social de “La Caixa”.

El menjador social

El menjador social és un servei per a persones amb greus necessitats socials i de subsistència que els proporciona àpats elaborats de forma temporal. Està finançat pel Departament de Benestar Social i Família, i es va posar en funcionament l’any 2010. Està obert de dilluns a divendres i té una capacitat de 30 places.
Durant el 2013 s'han atès un total de 34 usuaris i s’han servit prop de 4.200 àpats. S'han registrat 16 usuaris nous i se n'han donat de baixa 23.

Gràcies a una acurada elaboració d’unes dietes setmanals s’ha aconseguit la millora tant física com metabòlica d’alguns usuaris que presentaven certs problemes de salut, com ara alts nivells de colesterol, obesitat, diabetis, disminució de pes o hipertensió. També es valo-ra l'espai de menjador social com un lloc de relació.

Dutxa i bugaderia, uns serveis més del centre

L’espai de l’avinguda de Girona ofereix, a més, la possibilitat de dutxar-se i de rentar la roba a persones que no tenen cobertes les necessitats bàsiques al domicili, un dia a la setmana. Durant l’any 2013 hi han accedit 25 persones (21 homes i 4 dones), en total s’han fet 268 serveis de dutxa i 230 de bugaderia.