El Ple de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà) ha aprovat el pressupost per l’any vinent amb nou vots favorables de l’equip de govern (sis de Junts, dos de PSC i un de PP), dues abstencions (una de Tots pel Poble i una Guanyem Calonge i Sant Antoni) i sis vots en contra (quatre d'ERC, una d'Avancem i una de SOMCISA).
El pressupost per l’any 2024 creix respecte al de l’any actual, i se situa en 29.716.340 euros, el què suposa un increment del 29,28%. Aquest augment ve marcat per dos objectius: consolidar i millorar el nivell de prestació de serveis a la ciutadania i finalitzar l’execució dels projectes estratègics de transformació del municipi que ja es van iniciar l’any passat, i que està previst que finalitzin l’any vinent.
L’increment del pressupost 2024 ve marcat en part per la previsió de l’augment dels costos del servei de neteja i recollida de residus, així com també contempla els increments previstos dels diferents serveis i del capítol de personal.
En el cas del servei de recollida de residus i neteja, l’increment dels costos ve marcat pel tancament de l’abocador de Solius, així com pel nou contracte que es preveu adjudicar l’any vinent i que incorpora millores importants.
El regidor d’Hisenda, Arturo Prades, ha explicat que “es tracta d’un pressupost que creix per poder garantir el nivell actual de serveis que oferim a la ciutadania, i també obre un marge important de millora, especialment pel que fa al servei de neteja i recollida de residus”.
Prades ha afegit que “el pressupost també incorpora en el capítol d’inversions diversos projectes estratègics i de transformació del municipi que tenien una execució en diferents anys i que suposaran un salt endavant per Calonge i Sant Antoni”.
Les inversions per l’any vinent sumen 3.692.350 euros i destaquen diversos projectes d’urbanització, com l’avinguda Catalunya de Sant Antoni, la urbanització Font Romà de Treumal o la urbanització David, que sumen 2.826.000 euros.
De la resta d’inversions cal assenyalar les inversions de reposició de la xarxa d’aigua i clavegueram (307.500 euros), les inversions en edificis municipals i escolars (182.750 euros), inversions en la via pública (73.500 euros) o la direcció de les obres de plaça Catalunya, entre d’altres.