Detingut tres vegades un jove de Banyoles per cometre diversos robatoris

Té més de deu antecedents acumulats, la majoria del gener i el febrer

Els Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Banyoles (Pla de l'Estany) van detenir els dies 3 i 8 de març un home de 28 anys com a presumpte autor d’un delicte de receptació, dos delictes de robatori amb força a interior de vehicle i un delicte de robatori amb força a interior de domicili. La primera de les detencions va tenir lloc el dijous 3 de març després que la Policia Local de Banyoles identifiqués al carrer un home que portava dos objectes de dubtosa procedència.

Els mossos van fer gestions i van esbrinar que l’agenda i l’assecador de cabell professional que tenia havien estat sostrets respectivament el passat 22 de novembre i el 27 de febrer. Concretament, l’agenda havia estat robada a una dona d’edat avançada després que patís l’estrebada de la seva bossa de mà a la zona de l’església de Sant Pere. El segon dels objectes l’havia sostret de l’interior d’un vehicle que estava degudament tancat i estacionat en un pàrquing comunitari de la població de Banyoles.

Els agents el van detenir i després de passar davant l’autoritat judicial va quedar llibertat amb càrrecs. El mateix dia els mossos d’aquesta comissaria el van tornar a detenir després que la investigació conclogués que també seria l’autor de trencar els vidres i robar objectes de dins dos turismes estacionats en un pàrquing comunitari del carrer Sant Martirià de Banyoles. Aquests fets van tenir lloc la nit del 23 de febrer.

I la tercera detenció va tenir lloc el 8 de març, quan agents en servei de paisà feien patrullatge preventiu a la Plaça de la Pau i van veure un home que es mostrava nerviós i s’amagava un objecte a l’interior de la màniga de la jaqueta. Els agents el van identificar i en l’escorcoll van localitzar un telèfon mòbil del qual no en va poder acreditar la seva titularitat.

Els mossos van fer gestions per esbrinar a qui pertanyeria l’aparell, i van saber que havia estat robat la nit anterior de dins un domicili de la població de Banyoles. Aquella nit l’autor va escalar enfilant-se per una senyal de trànsit fins accedir dins una casa unifamiliar de dues plantes del carrer Circumval·lació que tenia la finestra oberta del primer pis.

De dins va arribar a sostreure un telèfon mòbil i un moneder amb diners del rebedor mentre hi havia la propietària dins el domicili. El detingut, amb antecedents policials, va passar el dia 9 de març a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.