Nou revés contra Leroy Merlin, aquest cop de la mà del jutjat contenciós administratiu número 3 de Girona, que ha anul·lat la llicència municipal d’obres a l’establiment comercial segons ha avançat El Punt Avui.
La sentència considera que la llicència va ser “precipitada” perquè l’Ajuntament no es va assegurar prou que el promotor faria les obres d’urbanització del sector de Can Turon en paral·lel a la construcció de l’establiment i no tenia garanties econòmiques de l’empresa.
La resolució arriba després que el juny de 2020 el TSJC va anul·lar la llicència comercial fruit d'una denúncia interposada per l'empresa Werkhaus SL (propietària de Bauhaus) que va denunciar per "múltiples anomalies i irregularitats" en la seva tramitació. El tribunal considerava que la Generalitat no va procedir a l'exposició pública de l'estudi d'avaluació de mobilitat i és per aquest motiu que el TSJC va estimar la demanda. El procés es va iniciar el 2017 quan el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat va atorgar a Leroy Merlin la llicència comercial per poder implantar un establiment a Girona.
A canvi, la multinacional francesa havia de pagar la millora de la xarxa viària de la zona de l'Avellaneda consistent en duplicar el carril de sortida de la C-65 en direcció Sant Feliu de Guíxols per accedir a la rotonda del carrer de Barcelona com també un carril per enllaçar amb l'N-IIa en direcció a Fornells de la Selva. Aquestes obres van tenir un cost per l'empresa de 632.275 euros, aprovades prèviament per l'Ajuntament de Girona.
En el cas que avui ocupa, la resolució sosté que la llicència d'obres requereix –de manera imprescindible– el projecte de reparcel·lació i urbanització i una fiança del 12% de l’import de les obres, cosa que el consistori no tenia garantida. La jutgessa desestima l’argumentació dels responsables municipals, que asseguraven que la càrrega urbanística de Leroy Merlin al Registre de la Propietat ja valia per concedir la llicència.
Des de l'Ajuntament es presentarà recurs.