La 4a Nit del Comerç de Girona guardonarà les associacions de comerciants de la ciutat

L’acte tindrà lloc dimecres vinent, 10 de novembre

L’Ajuntament de Girona organitza dimecres que ve, dia 10 de novembre, la quarta edició de la Nit del Comerç de Girona. L’acte, que començarà a les 20.15 h i es durà a terme a l’auditori del Centre Cultural La Mercè, comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i de la regidora de Promoció Econòmica del consistori, Glòria Plana Yanes.

“L’edició anterior no es va poder realitzar a causa de la crisi sanitària de la covid-19, una crisi que ha afectat molts comerços que encara en pateixen les conseqüències. És per aquest motiu que es vol aprofitar la Nit del Comerç per reconèixer a tot el sector comercial de la ciutat el seu esforç, la seva tasca i el gran valor que suposen per la vida de Girona. Aquest reconeixement es farà a través de les associacions de comerciants de la ciutat, que amb la seva activitat diària enforteixen el teixit econòmic i els valors dins la nostra societat”, afirma la regidora Glòria Plana Yanes.

Aquest esdeveniment té un doble objectiu. D’una banda, reconèixer i promocionar les empreses i els comerços del teixit comercial de la ciutat que contribueixen a fer créixer el model de comerç de proximitat i de qualitat del municipi. I, de l’altra, homenatjar aquells comerços emblemàtics i singulars que fan de Girona única. Els premis també estan destinats a posar en valor els i les professionals del comerç que treballen per fer d’aquest sector un referent de qualitat, i a reconèixer i incentivar la participació d’iniciatives empresarials que per les seves característiques es poden considerar exemples per un teixit econòmic dinàmic i competitiu.

Durant l’acte es farà un reconeixement i un homenatge a aquells comerços emblemàtics de llarga trajectòria de la ciutat que hagin complert durant l’any en curs els 25, 50 i 75 anys, i els tres establiments més antics de Girona, exceptuant els tres premiats en l’edició anterior.

El premi “L’art de l’ofici”, que reconeix els artesans i artesanes que fan de la seva professió un art i el donen a conèixer a través dels productes que tenen a la venda, serà enguany per al’associació Artesans del Pont de Pedra de Girona, que aquest 2021 celebra el 27è aniversari de creació.

També hi haurà una ponència a càrrec de la doctora i professora titular de dret financer i tributari de la Universitat de Girona, M. Lluïsa Esteve, que tractarà sobre “Les APEU: Què son i què en podem esperar”. L’acte serà conduït per la periodista Ester Bertran.