Detingut un piròman francès que va posar obstacles a la C-25 a Brunyola i incendiar els marges

També va eliminar un carril posant una senyal d'obres i cons al terra

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 25 d’agost un home de 24 anys, de nacionalitat francesa i resident a França, com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per col·locar obstacles a la carretera i ocasionar un greu risc pels usuaris de la via i per un delicte d’incendi forestal.

Els fets van passar el mateix dia 25 cap a les vuit del matí quan els agents van rebre l’avís d’un vehicle aturat al voral dret de la carretera C-25, al punt quilomètric 228, al seu pas pel terme municipal de Brunyola (Selva).

Quan els agents van arribar al lloc dels fets van veure al conductor del mateix cotxe que es trobava al marge dret al costat d’un foc que cremava la vegetació del marge i uns cons plens de papers. Immediatament, els Bombers de la Generalitat van extingir l’incendi per evitar la seva propagació. El foc va afectar uns vint metres quadrats aproximadament.

El mateix home va posar un senyal metàl·lic d’obres al mig de la línia que separa els dos carrils i diversos cons al mig del primer carril, sentit Vic. Els obstacles es trobaven al mig de la via causant un greu perill per la resta d’usuaris que circulaven perquè se’ls trobaven de forma sobtada i els obligava a fer una maniobra evasiva de frenada brusca i un canvi sobtat de carril per evitar xocar.

En l’escorcoll a l’home, els agents li van trobar un encenedor i al vehicle, els agents van localitzar una motxilla amb diferents pots que contenien una substància presumptament haixix. Per aquest motiu, se’l va denunciar administrativament.

Després de retirar els obstacles i garantir la seguretat dels conductors, els agents davant les evidències van detenir a la persona com a presumpte autor del delicte contra la seguretat viària per originar un greu risc per la circulació i per un presumpte delicte d’incendi forestal .

El detingut va passar el dia 25 d’agost a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.