Demanen 5 anys de presó per un noi que en va deixar un altre en coma d'una pallissa

L'acusació particular, que exerceix la patronal de l'oci nocturn, sol·licita una indemnització de 47.000 euros per a la víctima

Segons recull l'escrit, la víctima va sortir a sopar el 7 d'octubre del 2005 amb un grup de companys de treball de l'empresa Garaje Interfren de Figueres. Després de visitar el bar musical 'Aloha', situat a la zona d'oci nocturn 'Els Arcs' d'Empuriabrava, el grup de joves van decidir tornar cap a casa seva al voltant de dos quarts de quatre de la matinada. Mentre els nois es dirigien cap als seus vehicles, la víctima es va despistar i es va desviar d'on es trobaven els cotxes. Un cop els companys de feina van veure que el jove no estava amb ells van anar a buscar-lo i el van trobar envoltat d'un grup de deu joves francesos que l'estaven increpant.

Un cop allà, els amics de la víctima van veure com l'acusat, Sibi B., va propinar un cop de puny al jove que el va fer caure a terra i el va deixar inconscient. Tot seguit, l'agressor va continuar llançant puntades de peu al cos i al cap de la víctima que es trobava estirat al terra. Un dels companys de feina va intentar ajudar-lo i es va llançar a sobre del cos del jove per aturar els cops que l'agressor li llançava.

Segons l'acusació, com a conseqüència de l'agressió, la víctima va patir una hemorràgia cerebral que el va deixar en coma durant una setmana, va patir diverses contusions i va perdre part d'una dent. A més, la víctima va haver de fer repòs absolut durant un mes i mig i va estar de baixa laboral durant tres mesos i tres setmanes. El jove ha necessitat assistència psiquiàtrica i neurològica durant més de dos anys i actualment pateix una alteració de la sensibilitat en el braç esquerre com a conseqüència d'aquest incident.

Per aquests motius, la Fecasarm demana cinc anys de presó i una indemnització de 42.161 euros per a la víctima i 5.000 euros d'indemnització en concepte de danys morals a la imatge del sector de l'oci nocturn. La federació ha explicat que destinarà aquest import a l'execució de campanyes de civisme, conscienciació i seguretat arreu del territori. D'altra banda, la federació ha informat que el fiscal demana tres anys de presó i una indemnització de 16.470 euros.

Aquest procediment és un dels dotze procediments judicials en els quals la Fecasarm ha actuat com acusació personal o particular fins a dia d'avui.