La Generalitat ha declarat el municipi d'Olot com a Punt d'Interès Artesanal. La distinció busca reconèixer la "revitalització i dinamització" del centre històric de la població, on han perviscut una activitat artesana i de creació "lligada als valors i tradicions de la ciutat". En aquest sentit, una nova onada d'artesans s'ha sumat a la base que ja hi havia i ha impulsat un nou creixement de l'artesania.
La col·laboració entre administracions, entitats i la ciutadania ha estat la clau d’aquest procés, que ha permès endegar nous projectes com el Taller dels Sastres de la mà de l'Associació de Creadors de la Garrotxa – la Iera, l'Agència d'Innovació de La Garrotxa - DinàmiG i l'Ajuntament d'Olot. El projecte Taller de Sastres ha posat a disposició d'artesans, artistes i creadors, locals situats al voltant del carrer dels Sastres, amb l'objectiu de reactivar l'activitat de la zona a través de la recuperació i dinamització de locals buits, i fomentar la instal·lació d'activitats de caràcter singular.
Olot es converteix així en el segon municipi de Catalunya, després de Vic, que aconsegueix els dos reconeixements de rellevància artesana: la Zona d'Oficis Singulars per la Imatgeria i, ara, el Punt d'Interès artesanal pel Taller dels Sastres. Amb la distinció d'Olot, Catalunya ja suma 8 Punts d'Interès Artesanal i 22 municipis identificats com a Zona d'Oficis Singulars.
Es consideren Punts d'Interès Artesanal aquells municipis o àrees dins d'un mateix municipi on es dona una concentració d'un mínim de cinc tallers artesans o que tenen una tradició artesanal de llarg recorregut o reconeixement històric. En aquest sentit, ja tenen aquest reconeixement la ciutat de Terrassa, el Districte municipal de Gràcia, el de Ciutat Vella i El Poble Espanyol de Montjuïc (La Ciutat dels Artesans), a més se sumen els municipis de La Galera (Terrissa), d’Alpens (Forja) i el carrer de la Riera de Vic.
La Zona d'Oficis Singulars, en canvi, identifica activitats artesanes que són pròpies i exclusives de diferents zones de Catalunya, una sèrie d'oficis lligats a determinats punts de la geografia catalana. Es tracta d'oficis i/o productes únics i molt vinculats a la població o la demarcació de la qual són originaris. A Catalunya, actualment es reconeixen 22 zones d’Oficis Singulars. Entre elles, la terrissa de Breda, la ceràmica de la Bisbal d'Empordà, la fusta de Sant Hilari Sacalm o la pell de Vic.