Som Sostre reparteix el 70% del menjar de tot el 2019 a Girona en dos mesos

Han repartit 260 àpats a la setmana a les persones sensesostre

L’associació Som Sostre, una xarxa de voluntaris que surt a repartir menjar calent entre les persones sensesostre de Girona, ha vist augmentada la seva activitat en un 70% durant l'estat d'alarma.

“Normalment repartim uns 70 àpats per setmana i, des del 13 de març, hem passat a repartir 260, quasi el que repartíem en tot un mes abans del confinament”, explica Cristian Lienlaf, president i fundador de l'entitat.

En la mateixa proporció, aquests dos mesos han suposat una despesa del 70% del pressupost anual i s'han vist obligats a demanar més col·laboració als comerços, restaurants i supermercats que els ajuden engegant la campanya #TotsSomSostre a les xarxes socials animant als ciutadans a implicar-se fent-se socis de l’associació (que té un cost de 20 euros anuals).

Per fer més viral la campanya, han elaborat un vídeo durant el confinament, amb fotografies cedides pel fotoperiodista Jordi Borràs, i amb l’edició de Xevi Bras, fundador d’AbracadaBras. L'entitat explica que "el pitjor no ha passat" i recorda que el proper 1 de juny l'Ajuntament de Girona tancarà el pavelló de Palau II on hi han allotjades 45 persones.