Confirmat el primer cas de coronavirus a Girona

Es tracta d'una dona de 52 anys que va viatjar al nord d'Itàlia

Una dona de Girona de 52 anys i un home de Sant Cugat del Vallès són els darrers dos casos nous confirmats pel Departament de Salut de coronavirus a Catalunya. Amb aquests ja son sis els afectats.

El cas de la dona, treballadora de l'Ajuntament de Girona, és el primer a les comarques de Girona. Segons ha pogut saber aquest diari, es troba en estat lleu i es va infectar en un viatge a la zona nord d'Itàlia fa uns quinze dies. Després de presentar símptomes i trobar-se malament, l'afectada va anar al centre de Salut. Ha estat a l'hospital Josep Trueta de Girona on aquest dissabte a primera hora del matí s'ha confirmat el positiu.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assegurat en una piulada a Twitter que el consistori ja treballa conjuntament amb la Conselleria de Salut per a desplegar el protocol i que la seva patologia "és lleu".

En el cas de l'home, s'hauria contagiat després d'haver tingut "contacte íntim" amb un dels casos detectats anteriorment. De moment, a la resta de l'Estat s'han confirmat vuit casos a Madrid, deu a la Comunitat Valenciana, sis a Canàries, dos més a les Balears, vuit a Andalusia, dos a Castella i Lleó i el País Basc i un a l'Aragó.