Una visió reivindicativa del clàssic

Títol: La Ventafocs alliberada
Autor: Rebecca Solnit
Editorial: Bindi Books
Pàgines: 32
ISBN: 9788418288173
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- L'escriptora i activista, Rebecca Solnit, defensora dels drets de les dones i que ha encunyat termes com el "mansplaining", s'endinsa per primera vegada al món de la literatura infantil per a fer una revisió del clàssic de la Ventafocs.

En aquesta obra, il·lustrada per Arthur Rackham, es segueix el fil argumental de la història dels Germans Grimm i posteriorment recreada per Disney. Amb tot, Solnit li atorga, com no podia ser d'un altra manera, un punt de vista feminista on els personatges són lliures. Aquest alliberament el que implica és que tots i cada un dels personatges tenen la oportunitat d'escollir el seu camí. Des dels ratolins, als cavalls, passant pels llangardaixos i, òbviament, la mateixa Ventafocs. Inclòs les seves germanes "dolentes" tenen ocasió d'escapar de les mans de la mare i convertir-se en dones empresàries de profit.

Aquesta és una lectura infantil a partir dels 9 anys però, tal i com avança la societat, potser seria bo incloure'l en etapes més madures de l'aprenentatge i, potser, entre els adults.