La primera enquesta - Diari de campanya (Dia 33)

Hem començat el dia fent una nota de premsa sobre urbanisme per tal de poder-la enviar a la tarda. Normalment anem amb més antel·lació, però aquesta vegada m'he ben despistat. De fet hi explicava el que més o menys diem al programa. I és que Girona ja no pot créixer més urbanísticament parlant. Ara toca relligar els barris, i assumir que el viaducte estarà entre nosaltres durant molt de temps. Almenys fins que no siguem capaços de valorar el pas del tren convencional pel mateix túnel per on passa el TAV.

Aquest matí també hem deixat a punt, conjuntament amb el Secretari d'Imatge del partit, la possibilitat de fer campanyes a Facebook. Aquesta xarxa social permet que diferents actors intervinguin en la gestió publicitària, però fins que no t'hi acostumes és un embolic.

Una trucada que m'ha alegrat el dia ha estat la que m'ha confirmat que finalment l'Oriol Junqueras podrà venir el dia 20 a Girona. Ens anirà molt bé la seva presència i ajuda. Només ens cal acabar de tancar el format de l'acte, però segur que anirà molt bé.

Abans d'això, però, tenim l'acte central de campanya. Serà aquest dimecres amb en Josep Maria Terricabras (25), en Xavier Amores i la Maria Mercè Roca (1). Farem una conversa sobre Girona a tres bandes. Recordeu, el dimecres a les 19h a la Biblioteca Carles Rahola.

També he començat a convocar un acte sectorial de cares a divendres al matí. Parlarem de comerç amb gent del sector. Recentment vam presentar la proposta de protegir els comerços emblemàtics de la ciutat i, així potenciar la singularitat del comerç urbà. Amb ells parlarem d'aquest i altres temes.

A la tarda, la Maria Mercè (1) i altres membres de la candidatura han estat amb la parada al barri de Vista-Alegre. I tot seguit ens hem trobat a casa la Maria Mercè per fer reunió d'equip de campanya. Hem repassat tots els dies que tenim per davant i hem valorat com havia començat la campanya.

Al vespre, i ja a casa, ens ha arribat l'enquesta que sortirà publicada demà al Periódico. D'entrada ens dóna 3 regidors, però si es mira la lletra petita podem veure que la nostra candidatura és la 2a força en intenció de vot (10,8%) i que la nostra cap de llista és la 2a candidata més ben valorada (13,2%) de la ciutat. Per tant, com totes les enquestes, ha passat per la cuina, i haurem de veure si l'han cuinat prou bé. A nosaltres ens toca seguir treballant per fer el millor resultat possible.