Flors i violes - Diari de Campanya (dia 32)

Aquest primer cap de setmana de campanya ha coincidit amb la inauguració del Temps de flors. Una multitud de persones envaix la ciutat per poder visitar els patis i espais que s'omplen de flors i instal·lacions efímeres. Una de les que més m'ha sorprès ha estat la de l'antic Cinema Modern. Fa temps que aquestes sales de cinema que va adquirir l'Ajuntament estan en estat d'abandonament. L'anterior equip de govern hi va projectar un centre cívic, i l'actual un equipament cultural. Però la qüestió és que s'ha anat deteriorant per la inacció dels darrers anys. Ara fa gràcia que es mostri com a espai del Temps de Flors. Més aviat seria per avergonyir-se'n de tenir aquest espai sense sostre i amb vegetació espontània que creix amb l'aigua de pluja, però sembla que de vergonya n'hi ha poca.

Aquests darrers dies ja hem començat a fer córrer la convocatòria del primer acte de campanya, en el que parlarem de la Girona que volem, i que tindrà lloc el proper dimecres 13 de maig, a les 7 de la tarda, a la Biblioteca Carles Rahola (c. Emili Grahit, 4). Comptarem amb Maria Mercè Roca (1), Josep-Maria Terricabras (25) i Xavier Amores. 

El dissabte al vespre vaig aprofitar per preparar una nota de premsa sobre participació ciutadana, ja que avui la Maria Mercè feia una roda de premsa per explicar les nostres propostes en aquesta matèria. La nostra proposta estrella és la creació dels Consells Municipals per a Santa Eugènia de Ter, Sant Daniel i Palau-sacosta, els antics municipis annexionats a Girona. Es tracta d'un procés de devolució en que aquests barris recuperarien un òrgan de representació, amb competències i pressupost.

Avui al matí ha tocat col·laborar amb l'Associació de Veïns de la Devesa en l'organització del primer vermut musical. Ens han passat a veure representants de diferents partits polítics. Membres de les candidatures de CiU, ICV i òbviament també d'ERC-MES. L'activitat ha funcionat d'allò més bé. La Rosaleda tornava a estar esplendorosa i ha estat un bon punt d'inici, ja que hi haurà vermuts musicals tots els diumenges de maig i juny.

I a la nit hem aprofitat per encartellar. Hi havia diferents grups, i amb en Guillermo hem anat a penjar polipropilens per diferents barris del nord-oest de la ciutat.

Per acabar el dia ja tenim penjats el programa electoral versió completa a http://www.mariamerceroca.cat/pagina-estatica/programa i el programa amb les propostes de barri a http://www.mariamerceroca.cat/pagina-estatica/programa-de-barris