Estrenar-se - Diari de Campanya (dia 29)

El dia ha començat amb notícies fredes i calentes. Per una banda una bona notícia, i és que ens han confirmat que podrem assistir al debat de TV3. Ara només estem pendents que TVGirona també accepti la interlocutòria que va determinar la Junta Electoral Central i ens convidi al debat que ells organitzen. Per si de cas hem recorregut la seva decisió de no convidar-nos a la Junta Electoral. A veure si canvien d'opinió.

La part negativa de que ens convidin al debat de TV3 és que coincideix amb el dia i hora que havia de venir l'Oriol Junqueras a Girona. El problema és que no té sentit que vingui si la Maria Mercè Roca (1) no es troba a la ciutat. I resulta que no té cap més forat a l'agenda. O sigui que no podrem comptar amb el seu suport durant la campanya.

Una altra notícia que no m'acaba d'agradar és el resultat de l'enquesta que ha publicat el CIS. A ERC-MES ens dóna 4 regidors en un ple de 41 regidors. És a dir un 10%. No m'acaba d'agradar i espero que la foto es mogui d'aquí a les eleccions. De fet la major part de l'electorat es mostra indecís, i per tant la campanya tindrà molt de pes.

Tampoc m'ha fet el pes l'article que en Joan Olóriz ens dedica al seu blog. El problema és que el fa basant-se en un titular i no en unes declaracions nostres. Abans d'ahir vam fer una roda de premsa per parlar de quines són les nostres propostes en les diferents àrees de l'Ajuntament. Per això vam parlar d'acció social, cultura, participació, joventut, urbanisme, etc. El Punt Avui va destacar que ja tenim repartides les àrees al govern a Girona per si guanyem les eleccions, i no és això el que vam dir. Simplement vam explicar que els membres de la candidatura tenen una àrea que és la que dominen més i que cadascun d'ells ha coordinat una part del programa. No vam dir que ja ens havíem repartit les regidories comptant que guanyaríem. Seria posar l'arada davant dels bous. I ser poc realistes. I clar, l'amic Joan ha fet una crítica al seu blog, a partir d'un titular de diari. I així anem...

Avui hem estat parlant amb l'ANC per concretar un acte unitari dels partits que ens presentem a les municipals a Girona i que treballem per la independència. Després d'uns dies d'impàs, sembla que ara ja es va concretant. A veure si ho podem acabar de tancar ben aviat.

A les 19h m'he estrenat en un debat electoral. Ha estat el de la Xarxa pels Drets Socials de Girona. La veritat és que crec que ha anat prou bé, tenint en compte que era l'únic que no m'havien enviat les preguntes que ens farien. I hi havia més de 40 preguntes, algunes d'elles molt concretes, que no m'he pogut preparar abans, a diferència dels representants de les altres formacions polítiques. M'han tocat dues preguntes sobre habitatge, una d'aigua i una altra sobre la plantilla de personal municipal. Crec que el debat ha estat ben organitzat, pel que fa al format, i ben moderat per la Tània Tàpia. L'experiència ha estat positiva, però la propera vegada compto poder-lo preparar millor ;)

Al vespre ha començat la campanya. En el nostre cas hem fet el tret de sortida davant el Centre Cívic del Pla de Palau (a Sant Pau). Després ens hem repartit per barris i hem fet una encartellada a tots els barris de la ciutat, ja que com diem en el nostre programa, tots els barris són centre.

Però sens dubte el moment destacat del dia ha estat quan en passar per davant de la barberia d'en Joan, del carrer Migdia, hem entrat i hem estat parlant amb els components de la penya del GironaFC "el Barbero bailongo". Quina colla de sèniors! Tots molt arriats, amics d'en Pere Albertí (3), i de mitja família meva. Comptem amb el seu suport i ells amb el nostre.