El risc que segueixin governant les dretes - Diari de Campanya (dia 30)

Ja hem passat el primer dia sencer de campanya. Al matí la SER Girona i Diari de Girona han organitzat el primer debat electoral de caps de llista. En una de les intervencions, Maria Mercè Roca (1), ha carregat contra el Vol gastronòmic, el nyap que ha promogut l'Ajuntament sobre el riu Onyar. Posteriorment a la tarda en Toni Vallory s'ha creuat amb ella, mentre esperàvem l'arribada de l'Ernest Maragall, i ha aprofitat per retreure-li aquestes declaracions. La Maria Mercè s'ha defensat reiterant que el Vol no és un exemple de ciutat inclusiva i que a l'Ajuntament no li correspondria de promoure iniciatives com aquesta. Ben dit!

Com us deia, estàvem esperant que arribés l'Ernest Maragall, en Toni Comin, en Marcel Coderch, Jordi Angusto i Quim Coello que participaven en un acte de la Fundació Catalunya Europa a la sala Miquel Diumé de l'Ajuntament. L'objectiu era parlar d'Europa i el model de benestar sostenible que li convindria. Sap greu que amb aquestes primeres espases no hi hagués més públic. Però ni el dia, ni l'hora, ni la coincidència amb altres actes han facilitat l'assistència. Personalment m'ha agradat molt poder escoltar Toni Comin, un dels valors actuals de la política catalana.

Mentrestant m'arribava un missatge que hi havia fumata blanca per a l'acte de l'ANC. Serà el dia 14 de maig a les 20h a la plaça de Germans Sàbat. Els partits que lluitem per la independència de Catalunya i que ens presentem a les eleccions municipals compartirem un acte convocat per ANC, Òmnium, Sumate i ADAC. 

Que hi hagi partits que compartim l'objectiu de la independència però, no implica que haguem d'ajuntar-nos per governar els nostres municipis. Puc entendre que hi hagi partits que els interessi presentar-ho així, però no ho comparteixo. Es pot lluitar per la independència de Catalunya sense haver de fer governs de coalició en l'àmbit municipal. Quan a més són els mateixos que voldrien que els donem suport al consistori, els que no deixen d'alertar del risc que guanyin les esquerres, com si fóssim l'enemic a batre.

De fet al debat sobre l'Eixample que ha promogut l'associació de veïns d'aquest barri, s'ha pogut veure molt bona sintonia entre l'alcalde i la representant del Partit Popular. Em pregunto si el risc real és que a Girona guanyin les dretes i segueixin governant juntes, com ja ha passat fins ara.

Al debat hi ha assistit un munt de gent, i ja descompto a la gent dels partits que som uns quants. S'hi han tractat diferents temes que afecten el barri. M'ha fet gràcia que l'alcalde Puigdemont digués que cal un pla especial per al barri. Em sap greu pels veïns, però si es fa com a la Devesa, això implica 4 anys sense fer pràcticament res, i quan faltin pocs mesos per a les eleccions s'inundarà la ciutat de propaganda per fer veure que s'ha fet molt.

Mentre la Maria Mercè Roca (1) era al debat de l'Eixample s'emetia per TV Girona una entrevista a ella mateixa. Coses dels enregistraments...

Al vespre els companys de candidatura han anat al sopar benèfic d'Oncolliga i sortint s'han afegit a la brigada que anava a enganxar cartells.