Acabant la precampanya - Diari de Campanya (dia 28)

Avui hem enviat una nota de premsa en que proposem protegir els comerços emblemàtics de la ciutat i, així potenciar la singularitat del comerç urbà. Creiem que aquest tipus de comerç manté els barris vius, i per tant és contradictori amb la instal·lació de grans superfícies en zones dels nostres barris com el que està passant al Parador del Güell. Certament la parcel·lació de l'espai del costat dels Maristes es va fer en època socialista, però la previsió era fer-hi edificis de serveis (llar d'avis, equipaments formatius...), i en canvi el govern d'en Puigdemont ho ha reconvertit en zona comercial, i a sobre ha permès la instal·lació d'un McDonalds al costat d'una escola.

A la tarda hem fet una trobada sectorial amb empresaris, majoritàriament ubicats al Parc Científic. Tant la Maria Mercè Roca (1), com la Roser Maeso (6), han explicat les nostres propostes en el terreny econòmic i hem escoltat les seves peticions. Una de les més repetides ha estat, que l'administració el que ha de fer és "no emprenyar". Ho comparteixo, però aspirem a alguna cosa més que això, i caldrà que l'Ajuntament tingui iniciativa on el sector privat no entra, ni que sigui perquè després se'n pugui beneficiar.

A la tarda també ens ha arribat la proposta de disseny del programa electoral, en la seva versió resumida. Hem estat repassant-ho i demà se'n va a impremta. A veure si en pocs dies ja en podem disposar.

He acabat el dia preparant el debat de la Xarxa pels Drets Socials. Serà el segon debat que es faci a la ciutat, i servirà per tancar la precampanya. De fet demà a la nit els partits farem la tradicional enganxada del primer cartell, que donarà el tret de sortida a la campanya electoral, pròpiament dita. Demà us ho explico ;)