Lideratges i compromisos - Diari de Campanya (dia 23)

El primer que hem fet aquest dijous ha estat validar una nota de premsa sobre ocupació. Demà és el primer de maig i si ho enviem avui demà se'n farà difusió. Bàsicament el que diem és que impulsarem el Pacte Local per a l’Ocupació (PLO) en el marc de l’Agència de Promoció Econòmica de Girona i que la Primera Tinença d’Alcaldia d’Acció social, Ocupació i Habitatge  es marcarà com a un objectiu prioritari la diversificació de sectors en la creació d'ocupació. Creiem que no s'han de posar tots els ous a la mateixa cistella del turisme, com ha fet en Puigdemont.
 
Aquest matí des de l'ANC ens han fet arribar un document de compromisos titulat "Ajuntaments per la Independència". En ell hi ha una sèrie de punts que les candidatures es comprometen a dur a terme en cas de sortir escollides. Estem d'acord en tots els punts menys amb el darrer que fa referència a pactes postelectorals. Sempre hem dit que de pactes postelectorals en parlarem després de les eleccions. Pel que sé la majoria dels altres partits tampoc hi estan d'acord.

Un altre document de compromisos que ens han fet arribar, en aquest cas des de la Coordnadora d'ONG és el "Compromís polític per la Cultura de Pau, la Solidaritat, la Participació, la Convivència i la Transparència". En aquest cas no hi haurà cap problema en signar-lo. De fet la majoria de punts els portem en el programa.
 
Al migdia he tingut el plaer de poder assistir a una trobada amb el jutge Santiago Vidal. M'hi ha convidat en Joan Matamala, de la Fundació Les Voltes. Hem parlat del projecte de Nova Constitució Catalana. També he tingut l'oportunitat de felicitar-lo personalment per haver inclòs al projecte de nova constitució un punt en què s'afirma que "Catalunya és territori lliure d’exèrcit i forces armades". Per un pacifista com jo, seria una gran fita aconseguir que aquest article es mantingués en la constitució definitiva.
 
A la tarda hem tingut reunió de l'Executiva d'ERC a Girona. Hem pogut explicar al màxim òrgan de direcció del partit a la ciutat com s'està desenvolupant la precampanya i la planificació de la campanya.

Al vespre sopar a l'Hotel Ultònia amb Carme Forcadell, presidenta de l'ANC. Ho ha fet molt bé. I això que no tot l'auditori combregava amb les seves idees. Sense anar més lluny, bona part dels que eren allà són impulsors de la Fundació Princesa de Girona. I és que de vegades veiem que tenim molta feina per fer, en llocs més propers del què ens sembla.