Va de lleis - Diari de Campanya (dia 21)

Avui hem estat discutint si emprendre algun tipus d'acció en relació a la propaganda electoral que algunes formacions estan fent a la ciutat, malgrat que la llei impedeix de fer-ho fora del període de campanya electoral.  "La nova redacció de l'article 53 de la LOREG limita la possibilitat que les entitats concurrents a les eleccions puguin realitzar determinats actes de propaganda electoral, com la contractació d'espais publicitaris o la petició directa del vot, abans i després del període de campanya electoral" . Després de donar-hi algunes voltes, hem decidit de no denunciar-ho per no començar la campanya amb un missatge negatiu. Esperem que sigui la pròpia ciutadania qui vegi que hi ha formacions que no juguen net, i que mai més ben dit, embruten la ciutat amb cartells i pancartes penjades a l'espai públic, que diuen defensar.

A la tarda hem fet reunió d'equip de campanya. Hem tractat un munt de temes, com el repàs del calendari, el format de les parades que farem als barris, les properes notes de premsa, l'acte de penjada del primer cartell (en el nostre cas sí que serà el primer), els actes grans de campanya, actes sectorials i de barri, etc. Han estat dues horetes profitoses.

Sortint de reunió he anat al Debat sobre la Constitució catalana a Can Ninetes (Santa Eugènia de Ter). Era un acte organitzat per la Fundació Llibreria Les Voltes, en el que l'activista Joan Matamala, i el jurista Manel Mir, han explicat els detalls del projecte de nova constitució catalana i la web que permet la participació de la ciutadania sobre aquest document, que esperem que ens sigui ben útil, ben aviat. Us recomano que hi accediu i hi feu esmenes www.unanovaconstitucio.cat

Per acabar voldria reproduir aquest twit amb el que coincideixo plenament. És d'en José Antonio Donaire, expert en turisme de la UdG i exdiputat socialista: