Lobbies bons i canvis polítics- Diari de campanya (dia 17)

Aquest matí des de la Coordinadora d'ONG m'han fet arribat un document amb propostes que ells fan als partits sobre solidaritat i la cooperació al desenvolupament en l'àmbit municipal. Aquesta és una pràctica habitual entre determinats col·lectius, que consisteix en fer feina de lobby de pressió, per aconseguir el seus objectius. A mi personalment em sembla molt bé. Té sentit que una organització que coneix bé els interessos que defensa els faci arribar als partits polítics per tal que si fa seus els plantejaments pugui aplicar-los quan governi. De fet ja fa unes setmanes vam rebre un recull de propostes des de Fundació per la Pau, i en els propers dies en rebrem més d'altres col·lectius o associacions de veïns. Des de les entitats volen canviar les coses, i explicar-ho als partits polítics és una bona manera de provocar canvis.

Avui he pogut participar en la votació electrònica de la consulta als barris dels pressupostos participats. És la tercera edició de la consulta i la primera en que es pot participar amb vot electrònic. Aquesta era una demanda que vam fer des d'ERC quan es preparava la primera edició dels pressupostos participats, ja que ens semblava que ajudaria a augmentar la participació. Problemes tècnics sembla que ho han impedit fins ara. Però almenys satisfà que ERC, malgrat no tenir cap regidor a l'Ajuntament, hagi pogut introduir canvis en el procediment de la votació. Per cert, si encara no heu votat, teniu fins a les 14h de demà dissabte per fer-ho.

Avui a la tarda hem fet la segona reunió de l'equip de campanya de la setmana. Tenim un munt de feina en planificar tot el mes que tenim per davant. Avui estàvem a un mes exacte de les eleccions, i cal tenir-ho tot a punt pels dies que venen. Hem quedat per dilluns poder concretar les propostes de barri i dimarts reunió d'equip de campanya de nou. Sort en tenim del Google Calendar que ens ordena la informació.

Al vespre tocava reunió amb veïns de Vista Alegre. La Ia Jaumà (9) ha organitzat una trobada amb persones del seu barri, amb l'objectiu d'escoltar les seves peticions i incorporar-les al nostre programa.

Demà al matí anem a la Plaça Assumpció de Sant Narcís, on la Maria Mercè (1) llegirà contes als més petits.