Il·lusions i adhesions - Diari de campanya (dia 16)

Avui el dia ha començat més d'hora. A les 7:30 ja estàvem carregant el cotxe amb totes les coses de la parada de Sant Jordi. Durant tot el dia la gent de la candidatura d'ERC-MES ens hem anat rellevant a la parada, que estava situada a la plaça Catalunya. Jo hi he tornat sortint de la feina, a les 18h. i ja m'hi he quedat fins a l'hora de desmuntar. El protagonisme de Sant Jordi és pels llibres i les roses, i d'això també en teníem. Gràcies a les JERC, amb qui compartíem espai, hem pogut vendre totes les roses i també alguns llibres. Però sobretot, el més important ha estat poder escoltar les persones que s'apropaven a la parada, a parlar amb la nostra candidata.

Durant el dia hem enviat una nota de premsa en que a part de relacionar la composició de la llista electoral, explicàvem que tots ells s'han compromès a signar un codi ètic. El codi ètic d'ERC té data de 1998. Per tant, ve de lluny. Malgrat haver governat en diferents administracions catalanes, ERC destaca per la seva ètica i els nuls casos de corrupció política. 

Avui també ens ha arribat la informació que la Coordinadora d'ONG ha impulsat el manifest "La mediterrània un cementiri a cel obert", per denunciar la mort de milers de persones a la Mediterrània, i el fracàs de les polítiques migratòries. Òbviament ens hi hem adherit.

Una altra proposta que ens ha arribat de forma indirecte, té a veure amb l'"Espai de confluència de l'esquerra rupturista" (Compromís per Girona, ICV i CUP) que han fixat unes línies d’actuació comunes en participació ciutadana a les municipals. Jo m'he llegit el document i crec que ERC-MES també ho pot assumir perfectament, ja que la major part de propostes ja formen part del nostre programa. Els he preguntat si estarien oberts a la nostra adhesió. Esperarem la resposta...

Una informació que s'ha concretat avui és que l'Oriol Junqueras, president d'ERC, visitarà Girona en dies de campanya. D'entrada ens van dir que no ho faria perquè es vol centrar en el seu municipi, Sant Vicenç dels Horts, on aspira a ser reelegit. De moment no puc donar més detalls, però és una bona notícia. D'altra banda dir-vos que la Marta Rovira, secretària general del partit, serà a l'acte final de campanya que farem a Girona. És a dir que estarem molt ben acompanyats!

A la tarda, la Maria Mercè Roca (1), en Pere Albertí (3), la Ia Jaume (9) i la Gemma Clarissó (19) han anat a veure la final de la lliga femenina de bàsquet que jugava l'UniGirona contra el Perfumerías Avenida. Les gironines han omplert Fontajau, com feia temps que no es veia, i han aconseguit guanyar el partit, i per tant la Lliga. Moltes felicitats!!!

Abans d'anar a dormir veig que l'Albert Ruhí i la Núria Pla, amics i catalans a la diàspora, estan a punt de celebrar el Sant Jordi a Arizona (quan siguin les 3h de la matinada del dia 24 d'abril, en el nostre horari). Bona diada!!!