Mentides i ignorància

Pel que sembla, ara a l'Hospital Josep Trueta de Girona es nega donar atenció en castellà als pacients. Ho ha patit i denunciat un jugador del Tenerife que dissabte passat li van trencar el nas durant un partit amb el Girona.

Resulta, si més no, sorprenent que un fet així tingui lloc en un hospital com el Trueta. Principalment perquè es tracta d'un centre públic i hi van tota mena de persones a ser tractades de mals diversos. Qualsevol ciutadà que l'hagi trepitjat veurà que hi ha usuaris catalans, castellans, marroquins, africans i turistes de moltes zones d'Europa. Pretendre que Vitolo va haver de marxar del Trueta al negar-li l'atenció en castellà és senzillament ridícul.

Aquestes acusacions patètiques són fruit, ni més ni menys, que de la ignorància. Quan les crítiques i denúncies arriben d'unes illes a tocar Àfrica, les quals pateixen un retràs horari, tot plegat et fa plantejar que el retard possiblement afecta a alguna cosa més que els rellotges.

Avui en dia disparar contra els catalans està de moda. Si, a més, es pot fer calumniant mitjançant mentides, millor que millor. És cert que a la inversa s'han vist casos que han resultat ser mentida (com la usuària d'una platja de Palamós que suposadament no fou atesa per un socorrista que parlava en castellà), però almenys nosaltres som honrats, contrastem i, si és necessari, deixem en evidència a la persona que menteix.

A les espanyes això no s'estila. Tots els diaris espanyols ja donen bombo a la notícia i aprofiten per insultar als catalans.

Però bé, això sí que no és notícia.