Que torni el turisme de borratxera a Lloret (?)

Lamentable situació la que es viu els darrers dies a Lloret de Mar. José Luis Velasco Blanco és el propietari dels quatre hotels que s'han dedicat a robar la llum de la xarxa elèctrica com també el gas. En total, manté un deute amb Endesa de 150.000 euros que, sumat al frau elèctric, podrien pujar fins als 380.000 euros. Un crack.

Ara la situació passa pels 600 turistes que segueixen allotjats en els dos hotels que funcionen amb generadors: el Savoy i el Marina Sand. El consistori ha volgut donar un cop de puny a la taula i ha emès un decret per a tancar-los les propers 24 hores. L'alcalde del municipi, Jaume Dulsat, ha dit prou i ha volgut evitar mals majors per a no malmetre més la imatge del municipi.

Tot això estaria molt bé sinó fos que està equivocat. No és lògic que aquests turistes hagin de patir les conseqüències d'un empresari morós i fraudulent. Sense voler-ho, s'han vist immersos en una polèmica que els està destrossant les vacances. L'operador World2meet s'està trencant les banyes per intentar recol·locar-los a tots després de la decisió salomònica de Dulsat.

No només això. Resulta que Velasco ja mantenia un deute amb l'ajuntament de 450.000 euros en concepte de taxes, impostos municipals i rebuts d'aigua. El deute fa dos anys que s'acumulava i l'ajuntament ja l'havia reclamat a través del consell comarcal. Aleshores, després de tot aquest temps ara li entra pressa al consistori?

No seria més lògic posar una data de tancament més llunyana, que doni temps suficient als actuals turistes a finalitzar les seves vacances i als futurs a anul·lar les seves reserves per tal que busquin una nova destinació/hotel amb temps?

El consistori assegura sentir-se molest per la imatge que s'està donant del municipi, el qual ha treballat molt dur per treure's del damunt l'etiqueta que portava de "turisme de borratxera". Tanmateix, quan havia aquella mena de turisme no passaven aquestes coses. O sí, però es tapaven millor.

Ara, després d'aquest lamentable incident, potser caldrà recórrer de nou a les "sex beach parties" i les estades d'una setmana amb tot inclòs per 300 euros com a reclam. Perquè sinó... qui s'atrevirà a partir d'avui a venir més de vacances a "Lloret del Mal"?