Flash mob, atemptat o comiat de solter?

Pels voltants de les deu de la nit d'ahir vaig viure una situació esperpèntica a Platja d'Aro, però no per la flash mob, sinó per les reaccions que va generar. La suposada alarma per un atemptat terrorista o atac d'un llunàtic armat amb pistoles fou menys espectacular del que s'explica. Ho vaig viure de la següent manera:

Em trobava amb una petita colla d'amics en una terrassa al passeig marítim quan, de cop i volta, un grup de cent joves van baixar corrent pel carrer Mossèn Cinto Verdaguer en direcció a la platja. Els del davant portaven clarament pals de selfie, mentre que la resta xisclava amb les mans enlaire de forma molt còmica simulant una persecució.

La nostra primera reacció fou pensar que es tractava d'un comiat de solter (ja que deixaven anar crits de joia i excitació, mai de terror), però ens vam desdir perquè hi havia nois i noies barrejats, no deurien tenir més de 20 anys i tampoc duien polles de plàstic clavades al front. Així doncs vam decidir atorgar-los la categoria de "guiris embriagats".

A partir d'aquí res més. Només vam advertir que alguna cosa no rutllava quan pels carrers van començar a passejar nombrosos agents dels Mossos d'Esquadra amb metralletes. Els restaurants estaven plens, les terrasses a vessar i pares passejaven encara a les dotze de la matinada amb els cotxets i els seus fills al damunt.

Dit això, és cert que algunes persones foren preses pel pànic però la situació no es va allargar ni deu minuts. Vuit turistes van ser atesos al CAP de Platja d'Aro de les quals sis per contusions lleus i dues per atacs d'ansietat. Pel que fa a l'Hospital de Palamós hi van arribar tres per contusions lleus, una d'elles també amb taquicàrdia. Amb tot, seria bo sospesar quina nacionalitat tenien les persones que es van exaltar, quina era la seva edat i en quin estat etílic es trobaven. Ningú en plenes facultats ni la mínima maduresa es va espantar pel que, a totes llums, semblava un grup de joves celebrant qui-sap-què al centre de Platja d'Aro.

Però ei, ja tenim anècdota, les xarxes socials es van omplir de falsos rumors (recordeu els missatges dels possibles atemptats a centres comercials gironins) i avui alguns es senten una mica menys segurs i d'altres profundament avergonyits.

Què estem fent amb les nostres vides? Millor anem a caçar Pokémons i ens oblidem de tot plegat.