Dimiteixo com a conductor

He decidit dimitir com a conductor en vistes que a la majoria de gent no els importa gens la seva vida.

No m'entra al cap com en un dia com avui, amb boira i pluja, m'hagi trobat en un trajecte de 45 quilòmetres per l'N-II fins a 38 vehicles sense portar, ni tan sols, les llums de posició.

Algú hauria de retirar tots els punts a aquests conductors que desconeixen una norma tant elemental com aquesta. I és que les llums no són només per a veure-s'hi un mateix, sinó també per a ser identificats per a la resta de vehicles que volem fer avançaments i, del no res, ens apareix un turisme d'entre la pluja.

He fet senyals a mitja dotzena i cap d'ells m'ha fet cas, només dos que m'han ensenyat el dit anular quan gairebé arribava a la meva destinació. Perquè aquesta és un altre, com més a prop de ciutat, més conductors circulen sense llums.

El més alarmant és que l'any passat, els Mossos d'Esquadra van enxampar 8.345 persones conduint sense carnet. Si s'analitzen les dades fredament són un escàndol. En sentir la xifra vaig pensar que seria molt difícil i caldria molta coincidència/fortuna per a trobar un conductor sense carnet, però avui m'he adonat que és molt fàcil; només cal buscar entre tots aquells que circulen en condicions atmosfèriques adverses sense els llums posats.

Un altre dia parlaré dels ciclistes que circulen pel mig dels carrers, ignorant el meravellós carril bici que tenen al costat, i la curiosa fauna que entra al carril reservat del ViaT/TeleTac de l'autopista sense tenir-ne.