Programa de Professors Visitants a Estats Units

 
Al novembre de 2014 va sortir la convocatòria per sol·licitar places de Professor Visitant als EUA per al curs 2015-2016. Vaig decidir presentar-me  amb la sorpresa que em van seleccionar per Austin, Texas on em trobo actualment.
 
La primera fase del procés consisteix a accedir a Profex, una base de dades del Ministeri d'educació i donar-te d'alta com a usuari. Aquí hauràs d'anar introduint les teves dades. 
 
Els estats analitzen la informació i els currículums i, a través dels assessors espanyols del ministeri d' educació, seleccionen els candidats que donen el perfil que ells busquen per realitzar les entrevistes i proves que cada estat determina que els aspirants han de superar. Si ets seleccionat, et convoquen a mitjans d’abril a un hotel de Madrid. 
 
Jo vaig aplicar per Texas,  i un cop a Madrid em van dir que m’havien seleccionat per Austin. Quan va ser el meu torn vaig anar  a una habitació amb dues representant del districte a fer  l’entrevista.
 
Et fan tot tipus de preguntes personals, per determinar el teu nivell oral d'anglès, i després ja comencen les preguntes de tipus professional. Després d'això, vam haver de fer un examen escrit i ja a  esperar la correcció de les proves i la decisió dels estats, per saber si estavem seleccionats. Un cop seleccionats es va fer una reunió general on ens van explicar els passos a seguir, els documents a sol·licitar, visats, certificat mèdic, assegurança mèdica . A la vegada que intenten aclarir temes relacionats amb horaris, dates d'incorporació, dubtes, sou, contactes per començar a gestionar el tema d'allotjament, banc, etc.
 
Al mes de juny em van assignar l’escola i el juliol vaig comencar l’aventura a Austin, donant classes bilingües a primer de primaria, amb horari de 7:30 a 3:30.  Les assignatures que imparteixo són: matemàtiques en anglès, ciencies naturals i socials en espanol, arts del llenguatge en anglès i espanyol.
 
Després de llegir forums de mestres, que com jo han decidit presentar-se al programa aquest any i que els hi surgeixen dubtes,  els hi recomano al 100%. 
 
Per a mi està sent una experiència molt enriquidora a nivell personal i professional. Sort a tots els que s’han presentat.