L'Equus rep uns 40.000 visitants i es consolida com fira de referència del cavall a Catalunya

La directora de Fira de Girona, Anna Albar, satisfeta perquè han aconseguit que ramaders fessin negoci

Equus ha comptat amb una àmplia representació del sector eqüestre, tant des del punt de vista ramader i comercial com de l'esportiu i d'exhibició. Més de 500 cavalls han estat presents al saló on s'han pogut veure les principals novetats, els millors exemplars i s'hi han celebrat nombroses proves esportives, a més d'espectacles diaris.

El saló Equus ha tornat a ser el principal punt de trobada del sector ramader tant català i espanyol com europeu amb la presència de les principals ramaderies. Anna Albar ha destacat que encara que no es pugui xifrar el volum de negoci que han aconseguit fer els ramaders, sí que ha estat una edició durant la qual han tancat tractes i fet contactes professionals que fructificaran.

Pel que fa a les proves morfològiques, una de les més destacades ha estat el concurs morfològic de Pura Raça Espanyola, perquè de l'Equus n'han sortit premiats els millors exemplars amb el passi per poder participar a finals de novembre al Salón Internacional del Caballo (SICAB) de Sevilla, on hi seran els millors cavalls Pura Raça Espanyola de l'Estat.

En aquesta edició, els amants del món del cavall han pogut trobar també a l'Equus una àmplia zona comercial on hi han estat presents les marques més representatives del sector i on hi han pogut trobar tots els productes i serveis necessaris per a la pràctica d'aquest esport com ara alimentació, assegurances, carruatges, decoració, escoles d'equitació, material i roba d'equitació o estructures metàl·liques i boxes.

'Ponis Games'

Pel que fa a l'Equus esportiu, la principal novetat ha estat la celebració dels 'Jocs de ponis' (Poni Games), on nens i nenes a partir de 10 anys han fet diferents jocs d'agilitat, habilitat i velocitat amb els ponis. Anna Albar considera que una de les missions d'aquesta 23a edició, la desena des del retorn a Girona, era apropar el món eqüestre als més menuts. De fet, la directora de Fira de Girona ha explicat que hi ha altres països europeus on muntar a cavall o fer esports equins es consideren una activitat extraescolar més i són esports molts gratificants i complerts. Per això, creu que encara cal fer feina per aconseguir que els cavalls estiguin al mateix nivell que el futbol, el bàsquet o el voleibol.

Les xifres del saló

La 23a edició d'Equus a Girona ha ocupat 50.000 metres quadrats, amb 3 pistes cobertes on s'han fet les diferents competicions i exhibicions, a més de 4 pistes més per als escalfaments i preparacions. Durant els tres dies del saló, hi han participat més de 500 cavalls i l'organització ha preparat més de 300 boxes i corraletes. A més, s'han utilitzat 60 tones de palla i 2 tones de pinso, amb un equip de 5 veterinaris i 2 ferradors. L'Equus ha tingut 125 expositors, tant comercials com ramaders.

L'Equus està organitzat per Fira de Girona i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, la Federació Catalana d'Hípica i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat.