CCOO dispara contra el model turístic de Lloret i diu que és erroni

El sindicat assegura que aquest model ha provocat aquest any una davallada del 30% en les contractacions laborals

La Federació de Comerç i Hostaleria (FECOHT) de CCOO de Catalunya ha denunciat aquest dimarts "l'erroni model turístic" que han escollit alguns empresaris hotelers a Lloret de Mar. Ho ha criticat arran dels incidents dels darrers dies amb els joves turistes i ha mostrat la seva solidaritat amb els veïns i treballadors que n'han patit les conseqüències. 

Segons la Federació de Comerç i Hostaleria d'aquest sindicat, l'actitud d'aquests empresaris repercuteix directament en la contractació de treballadors, que segons dades del sindicat enguany s'ha vist reduïda en un 30% a Lloret de Mar, així com en la qualitat del servei que es dóna als clients. Amb tot, destaca que hi ha "honroses excepcions" entre els empresaris de l'hosteleria.

En aquest sentit, CCOO fa una crida al Gremi d'Hosteleria de Lloret de Mar perquè s'assegui amb la societat civil i els representants dels treballadors i "assenyali amb el dit aquells empresaris que fomenten aquest tipus de turisme i convidar-los a que canviïn aquestes pràctiques funestes".

CCOO remarca que Lloret de Mar és "un lloc molt fonamental" pel turisme de Catalunya ja que compta amb "tot el necessari per donar una oferta turística complementària al sol i la platja", com és el turisme cultural, l'esportiu, el gastronòmic, etc. "No cal renunciar a l'oci nocturn, sempre i quan es procuri prendre les mesures i les normes que evitin que es tornin a repetir fets tan lamentables com els que hem vist aquests dies", subratlla.