Finalitza el Girona Temps de Flors amb milers de visitants que han 'reactivat' l'economia de la ciutat

Anna Pagans ha qualificat la mostra d'enguany de ser 'tot un èxit'

Més de 130 espais del barri vell de Girona s'han pogut visitar fins a aquest diumenge. Tots ells s'inclouen dins la ruta 'Temps de Flors', una de les cites que aplega més ciutadans a la ciutat de Girona, juntament amb la festa major. L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha destacat que aquest any la mostra ha estat 'tot un èxit' i que, tot i la pluja, entre setmana la gent no ha deixat de visitar la mostra.

A més, Pagans ha explicat que a través de l'Oficina del Punt de Benvinguda s'ha comptabilitzat que en aquesta 55a edició hi ha hagut un increment de més del 20% dels grups que han sol·licitat visita guiada respecte l'any passat. Segons ha destacat l'alcaldessa, en l'edició del 2009 el nombre de grups va oscil·lar entre els 140-170. Amb aquestes xifres, Pagans ha explicat que es nota que la mostra és 'coneguda arreu' i ha destacat que les xarxes d'Internet han funcionat 'd'allò més bé'.

L'alcaldessa de Girona ha remarcat que la tònica general d'aquest edició és un 'augment' de visitants ja que creu que les xifres d'enguany seran semblants a les de l'any 2007 –unes xifres molt bones, segons l'alcaldessa. A més, Pagans ha destacat que espera que la tònica de l'exposició 'Temps de Flors' sigui una arrencada de cara a aquesta primavera i aquest estiu perquè els turistes visitin la ciutat.

D'altra banda, Pagans també ha explicat que la mostra contribueix a la 'reactivació econòmica' de la ciutat ja que hotels, comerços i restaurants han notat un augment de clientela aquests dies.

I així ho han ratificat els comerciants i encarregats de restaurants de Girona. Anna Mª Recasens, propietària d'una botiga de souvenirs situada al barri vell de Girona, ha explicat que la mostra ha portat molta gent a la ciutat que ha visitat el seu comerç.

Laura Rius, encarregada del restaurant 'The River Cafe', situat just davant de l'església de Sant Fèlix, també ha explicat que el restaurant ha estat 'ple de gom a gom' aquests dies, i tot i que la pluja s'ha deixat veure durant la mostra ha destacat que no els ha afectat.

Sebastian Catano, encarregat del restaurant-bar 'La Malandrina' també ha explicat que gràcies a la mostra aquests deu dies molts visitants han recorregut els carrers de Girona i han entrat al restaurant. A més, ha remarcat que creu que aquest any hi ha hagut més visitants que en l'edició passada perquè han tingut 'molts més clients'.

Novetats de la 55a edició

Entre les novetats que hi ha hagut en aquesta 55a edició destaca la incorporació de l'església de Sant Fèlix dins el circuit de monuments guarnits de flors que s'han pogut visitar, un cop acabats els treballs de rehabilitació que s'han fet a la nau central.

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha destacat aquesta incorporació a la mostra ja que es tracta d'un monument important per la ciutat que gironins i no gironins han pogut visitar. A més de monuments i espais públics també s'han inclòs al recorregut molts patis de cases particulars, que només s'han pogut visitar per aquesta exposició.

Una de les altres novetats d'aquesta edició és que les noves tecnologies s'han incorporat a la mostra ja que els visitants han pogut rebre, de manera gratuïta, informació des dels seus telèfons mòbils.

La iniciativa s'anomena 'eflors' i l'ha desenvolupat la Universitat de Girona juntament amb l'Ajuntament de la ciutat, i permet localitzar els espais de l'exposició a través d'un terminal mòbil. Des de l'ajuntament han destacat que aquesta iniciativa aporta una 'solució innovadora' i que alhora evidencia la voluntat de 'sumar tradició i modernitat'.