Els restauradors, grans beneficiats de la mostra 'Girona Temps de Flors'

Més de 9.000 persones han passat pel punt d'informació, majoritàriament procedents de les comarques gironines, de Barcelona i de França

La mostra floral contribueix a la reactivació econòmica de la ciutat ja que durant aquests dies milers de persones visiten Girona. En concret, el punt d'informació situat a la Rambla ja ha atès més de 9.000 visitants, el 85% dels quals procedents majoritàriament de la resta de la demarcació, de Barcelona i de la Catalunya del Nord i França.

Jesús Pastor, gerent del gremi d'hostaleria, ha explicat que el "gran" beneficiat de la mostra és el sector de l'hostaleria. Segons ha explicat, els visitants acostumen a passar tot un dia recorrent els diferents espais guarnits de flors de la ciutat i per aquest motiu gairebé tots hi fan algun àpat. Precisament, durant aquests dies una vintena de restaurants gironins aposten per la cuina amb flors i ofereixen menús especials. Pastor ha assegurat que l'exposició 'Girona Temps de Flors' és un dels esdeveniments més importants per als sectors econòmics de la ciutat.

Els visitants no acostumen a passar la nit a la ciutat, tot i que l'ocupació hotelera s'ha enfilat fins el 90% durant els caps de setmana i s'ha situat al 60% entre setmana, unes xifres similars a l'any passat, segons ha explicat Pastor.

Malgrat que el primer dia de la inauguració de la 56a edició de l'exposició el temps no va acompanyar gaire, finalment el bon temps ha estat la tònica general durant aquests dies i s'espera que entre aquest dissabte i diumenge la ciutat aculli més visitants.