La Twittervista recull prop de mig miler de preguntes als candidats a l'alcaldia de Girona

L'entrevista a través de Twitter hi van participar 87 internautes · En una hora es van respondre 327 preguntes

  • La candidata d'ERC, Blanca Palmada, participant a la Twittervista © AG
    La candidata d'ERC, Blanca Palmada, participant a la Twittervista © AG
  • Un moment de la Twittervista d'ahir © AG
    Un moment de la Twittervista d'ahir © AG
Els alcaldables de CiU, PSC, ERC, ICV, PP, SI i CUP van respondre ahir al vespre un total de 327 preguntes d'un total de 439 formulades en el transcurs de la Twittervista que es va allargar des de dos quarts de vuit fins a tres quarts menys cinc de nou. La iniciativa, pionera en l'àmbit municipal, es va endegar l'any passat durant les eleccions al Parlament de Catalunya on s'hi van recollir 400 preguntes.

En el transcurs de la Twittervista d'ahir, on els usuaris de Twitter podien enviar les seves preguntes a través de la xarxa social, es van poder llegir intervencions per part dels internautes que feien referència a temes tant diversos com els usos de la Devesa, la Girocleta, el Bòlit, el festival Músiques Religioses i d'altres més genèrics per tal de conèixer quina era la idea que tenien els candidats de la Girona del futur o quines eren les seves solucions en matèria econòmica. Amb tot, les qüestions es van dividir en quatre blocs, un dels quals es va centrar en el que passa dins la ciutat; un altre, per com afecta l'exterior el que succeeix a Girona; un tercer sobre les perspectives de futur de la ciutat, i un altre bloc general s'hi encabien les preguntes que no es corresponien a cap dels anteriors.

Les preguntes i les seves corresponents respostes es poden veure a la web Twittervista.cat on dia a dia s'afegiran noves intervencions dels candidats que no van tenir temps a contestar. En aquest sentit, el candidat de CiU, Carles Puigdemont, va ser el que més respostes va donar amb un total de 63, seguit de Jordi Navarro de la CUP amb 49, Joan Olòriz d'ICV (47), Pia Bosch del PSC (46), Blanca Palmada d'ERC (44), Santi Niell de SI (42) i, finalment, Concepció Veray del PP (36).