El 56è 'Girona Temps de Flors' amplia els espais a Plaça Catalunya i el mirador dels Maristes

Hi hauràn 116 espais, dels quals 82 patis, 27 espais florals i 7 jardins

Arriba la 56a exposició de flors, monuments, patis i jardins, ‘Girona Temps de Flors’, dies en què el Barri Vell de Girona viu un esclat floral entre les pedres que conformen el seu ric patrimoni monumental. L’alcaldessa de Girona, Anna Pagans, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme i responsable de Temps de Flors, Isabel Salamaña, juntament amb representants de l’Associació d’Amics de la Girona Antiga i Amics de les Flors i els Jardins, van presentar ahir la programació d’activitats que va del 7 al 15 de maig.

Enguany ‘Girona, Temps de Flors’ presenta un total de 116 espais, dels quals 82 són patis, 27 són espais florals i 7 són jardins i paratges naturals. Com a novetats destaquen la introducció de dos nous espais a l’exposició floral, com són plaça Catalunya (es farà un enjardinament permanent) i el mirador dels Maristes, i la integració d’un projecte realitzat amb la col·laboració de la Universitat de Girona pensat especialment per gent amb discapacitat visual. Es tracta d’un recorregut multisensorial (“La forma de les olors”) en què es barregen les olors (plantes aromàtiques i flors) amb maquetes tàctils de flors que tindran les seves característiques i noms impreses amb Braille.

L’exposició floral ‘Girona,Temps de Flors’ també es complementa amb una completa programació d’exposicions, activitats, concerts i fires al carrer. Un conjunt de 13 exposicions que es podran veure repartides entre el Centre Cultural La Mercè, el Bòlit, el Museu d’Història dels Jueus, l’Ateneu d’Acció Cultural – ADAC, Torre Gironella i Jardins dels Alemanys, entre d’altres. Pel que fa a les activitats, al Pati de les Àligues de la Universitat de Girona es podrà trobar durant aquests dies activitats com “La forma de les olors”, un projecte que consisteix en un viatge emocional vist com un recorregut multisensorial en el qual totes les persones podran percebre flors, plantes, fruits, pensat especialment per aquelles persones amb discapacitat visual. La programació de concerts s’estrena aquest any amb un concert benèfic l’església de Sant Feliu a càrrec de Montserrat Caballé i Montserrat Martí el dissabte 7 de maig a les 20.30 h. Durant aquests dies també es podrà gaudir dels productes artesanals amb les fires d’artesania al pont de Pedra i al carrer Santa Clara, i la Fira d’alimentació artesana de la Rambla.

Paral·lelament se celebrarà la 3a edició del LAND-ART (la trobada internacional que reuneix a Girona creadors de diferents països per realitzar intervencions artístiques) que se celebra cada dos anys i aquest any es farà al centre de Girona. I també serà cita obligada el FLOWART, una proposta cultural del 9 al 13 de maig, iniciada per estudiants de la UdG.