La UdG impulsa un centre per ajudar a les empreses a introduir les noves tecnologies

L'espai estarà ubicat al Parc Científic i Tecnològic i entrarà en funcionament el mes de setembre

El Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona ha signat un acord de col·laboració amb el Grupo Vértice 360º i el centre tecnològic Barcelona Digital per obrir un nou centre que vol impulsar les noves tecnologies entre empreses del territori de diferents sectors com l'esportiu, l'audiovisual, l'educatiu, l'entreteniment, el cultural, el publicitari i el turístic.

El director general de Barcelona Digital, Carles Fradera, ha assegurat que l'objectiu d'aquest espai és "fer créixer" el sector de les noves tecnologies. Per fer-ho, Fradera ha destacat que treballaran "amb i per a" les empreses gironines, tant les que ja estan introduïdes en el món de les noves tecnologies i, d'aquesta manera poder crear noves unitats de negoci, com en empreses d'altres sectors per promoure'n l'ús. "Les noves tecnologies han de ser una eina de competitivitat de tipus transversal", ha assegurat.

La signatura d'aquest acord de col·laboració suposa, segons el director general del Parc Científic i Tecnològic, Pere Condom, la concreció d'un espai físic d'un Centre Demostrador de Tecnologies Digitals que significa un espai de trobada de recerca de dinamització i "obert" al territori. Condom ha destacat que el nou centre no només serà vist des d'una òptica econòmica sinó també social ja que fomentarà la difusió de les noves tecnologies. "Ajudarà a què la societat comprengui la importància de les tecnologies digitals aplicades a diversos camps", ha remarcat.

Condom, a més, ha destacat la "ferma" participació de la Universitat de Girona en aquest acord ja que s'han establert col·laboracions entre el Grupo Vértice 360º i Barcelona Digital amb els grups de recerca de la UdG. El director general del Parc ha assegurat que aquest conveni proporcionarà "oportunitats" a les empreses del territori i també permetrà "generar nou teixit empresarial".

El centre s'inaugurarà el setembre i es crearan una vintena de llocs de treball

El nou espai s'ubicarà al Parc Científic i Tecnològic i obrirà les portes el mes de setembre d'aquest any. Tot i que els impulsors encara no han avançat cap projecte dels que es duran a terme, han assegurat que ja estan mantenint reunions de treball per començar a escalfar motors de cara a l'obertura del Centre Demostrador de Tecnologies Digitals. El que si que han avançat és que en un primer moment es crearan una vintena de llocs de treball, "amb una clara vocació d'anar creixent", segons ha assegurat Condom.