L'Escala és la primera població d'Espanya en ser qualificada com destinació turística segura

La distinció reconeix els esforços del municipi per preveure incidents o per donar una resposta ràpida si es produeixen

Des de l'Ajuntament de l'Escala s'ha remarcat que "Destinació Segura no vol dir que mai no hi haurà incidents", sinó que el municipi està posant tots els mitjans i mecanismes que té a l'abast per intentar prevenir-los i per donar la resposta més ràpida possible si es produeixen, implantant un sistema d'avaluació que permeti anar millorant aquells aspectes en allò que sigui necessari.

"Destinació Segura" és un sistema de gestió de la qualitat aplicat a totes les àrees de la vida municipal que tenen alguna relació amb la seguretat, tant del sector públic (policia, urbanisme, salut, platges, protecció civil o mobilitat) com del sector privat (indústria, comerços o oci) o les associacions cíviques. "És un instrument de millora continua de la gestió de la seguretat, garantint que els procediments utilitzats són els que han de ser", ha remarcat el director de l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral, Ramon Moles, en la presentació de la certificació que s'ha fet aquest dilluns al matí.

Es tracta d'una certificació creada per GTD Sistemes de Seguretat Integrats, acreditada pel Centre per la Qualitat en la Prevenció i la Seguretat Integral (CQPESI) i avalada per la Fundació pels Estudis de Prevenció i Seguretat Integral (FEPSI), adscrita a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Des del consistori s'ha remarcat que aquesta certificació va en la línia iniciada els darrers anys per tal de diferenciar l'Escala a nivell turístic i aportar un plus de qualitat de certificacions europees de qualitat EMAS III i ISO 14001 per a les platges del municipi.