Anna Pagans diu que no té 'cap espina' clavada d'aquesta legislatura i que han treballat pel futur

La socialista remarca que el consistori ha invertit 60 milions d'euros durant els quatre anys de mandat

          A dos mesos per les eleccions municipals, el grup municipal del PSC a Girona s'ha aturat per mirar enrere i fer balanç dels quatre anys de legislatura. L'actual alcaldessa, Anna Pagans, ha afirmat que no li ha quedat "cap espina" clavada durant aquest mandat. Pagans ha remarcat "l'alt grau" de compliment respecte el programa que el partit va presentar l'any 2007. Segons ha explicat, tot i que hi ha hagut punts que no s'han pogut complir, també n'hi han hagut d'altres que s'han dut a terme durant aquesta legislatura i que no estaven previstos en un principi. "La ciutat és viva i tot el que l'envolta també", ha assegurat.

60 milions d'euros d'inversió durant quatre anys

D'altra banda, Pagans ha destacat la "forta" inversió que ha fet el consistori durant aquest mandat, una xifra que s'eleva als 60 milions d'euros. L'alcaldessa ha remarcat que es tracta d'una quantitat "molt important", procedent dels recursos propis i també dels de fora, com els fons estatals i els de la Generalitat. Durant la seva intervenció, Pagans ha desgranat els principals eixos pels que ha apostat el grup municipal.

L'alcaldessa ha assegurat que el PSC ha fet una aposta clara per millorar els equipaments de la ciutat i per ordenar els espais públics. A més, Pagans ha destacat que han treballat per la promoció econòmica de la ciutat i per la ocupació dels seus ciutadans, ja que han gestionat, conjuntament amb el Govern, més d'una vintena de plans d'ocupació.

D'altra banda, Pagans també ha remarcat la "gran" activitat congressual que ha tingut Girona durant aquests quatre anys, ja que l'Auditori-Palau de Congressos ha acollit més d'una seixantena de congressos i aquest espai, des del seu punt de vista, s'ha convertit en un equipament "imprescindible" per a la ciutat. Pagans també ha emfatitzat en la importància d'haver creat 208 habitatges socials de venda i lloguer. Durant el seu discurs, l'alcaldessa ha assegurat que el consistori ha apostat per millorar la seguretat a la ciutat creant la nova figura de l'agent cívic. "Fa quatre anys no existia aquesta figura i actualment ja s'ha consolidat", ha dit.

Entre els punts destacats, Pagans ha explicat que la ciutat ha fet "un pas molt gran" en la mobilitat, ja que s'ha millorat el transport públic amb autobús i s'ha apostat per la bicicleta amb el servei de la 'Girocleta'. L'alcaldessa, però, no ha volgut deixar de banda l'aposta per l'educació perquè segons ha explicat, una part molt important dels diners dels fons estatals, en concret sis milions d'euros, s'han destinat a la millora i manteniment de les escoles.

"Hem treballat pel present per preparar el futur"

Pagans ha fet un balanç "molt positiu" d'aquests quatre anys que el PSC ha estat al capdavant de l'Ajuntament de Girona, fent tripartit amb ERC i ICV, i ha assegurat que han treballat "arremangant-se moltíssim" per la complicada conjuntura econòmica. "Hem treballat el present per preparar el futur i ens podem sentir satisfets", ha destacat l'alcaldessa de Girona. La fotografia escollida pel pòster del balanç de la legislatura ha estat una estampa de les obres del TGV. Segons Pagans, la fotografia mostra que s'ha estat treballant al dia a dia de cara al futur "que encara serà millor".

"Jo estic segura que els propers quatre anys també ens avalaran", ha remarcat l'alcaldessa, que ara dóna el relleu a Pia Bosch, la qual aspira a revalidar els resultats que han permès als socialistes governar a la ciutat des del restabliment de la democràcia, ara fa més de trenta anys.