L'alcalde de Llagostera demana a Mas que no s'oblidi dels municipis davant catàstrofes naturals com les nevades

El president apel·la a fer un 'esforç col·lectiu' d'estalvi però recorda que la situació no durarà 'un temps molt llarg'

'Hi ha coses pendents i en sóc perfectament conscient i les hem de seguir fent però a un ritme una mica diferent', ha assegurat el president de la Generalitat. Des del seu parer cal fer 'un esforç col·lectiu' d'estalvi, que 'és patrimoni de la mentalitat i identitat catalana', per 'acomodar' el país a l'actual crisi econòmica. 'Jo estic segur que això no només ho entén tothom sinó que molta gent sap que és necessari aquest esforç', ha remarcat Mas.

El cap de l'executiu català, però, ha assegurat que la contenció durarà un cert temps, tot i que 'no molt llarg segurament', ha puntualitzat, i que gràcies a aquest esforç col·lectiu Catalunya en sortirà enfortida i 'amb un esperit positiu i carregat d'il·lusió', ha remarcat.

Suport davant catàstrofes naturals

Mas ha inaugurat aquest dissabte la rehabilitació de la muralla de Llagostera, al Gironès. L'alcalde del municipi del Gironès, Fermí Santamaria, ha aprofitat l'ocasió per demanar suport a Mas si mai es torna a repetir un episodi de nevades, com les de ara fa un any. 'Li demano que si qualsevol poble, per petit que sigui i del color que sigui, pateix alguna catàstrofe natural puguem comptar amb el seu suport i ajuda, ni que sigui amb una trucada telefònica', ha reclamat Santamaria.

L'alcalde de Llagostera ha fet aquestes declaracions quan falten només deu dies perquè es complexi un any de la gran nevada del 8 del març que deixar Catalunya paralitzada i que va afectar molts pobles, sobretot a la demarcació de Girona. Llagostera va ser un dels municipis més afectats que va estar dies sense subministrament elèctric.

Rehabilitació d'un patrimoni d'interès cultural i arquitectònic

La recuperació de la muralla de Llagostera, patrimoni d'interès cultural i arquitectònic, va començar a materialitzar-se a finals dels anys 80. Els treballs de rehabilitació van i s'han fet en el marc del programa 'Reviure les Velles Ciutats', finançat per la Generalitat de Catalunya i pel Feder, el Fons Europeu de Desenvolupament Regional, i van començar el passat mes de setembre amb un cost total de 232.693 euros.

Les actuacions de rehabilitació han consistit a eliminar o modificar els elements impropis per diferenciar-los, repicar les restes de revestiments i cobertes d'antigues cases adossades, netejar els rejuntats, tapar els forats existents, urbanitzar i enjardinar la franja entre la muralla i la calçada del carrer i també il·luminar-la. Els treballs que s'han fet inclouen l'actuació en el 100% dels trams de muralla del carrer del Fred, del carrer Processó, de la plaça del Castell i també en els murs de l'escala.