Nadal es compromet a impulsar una nova convocatòria de la Llei de barris per valor de 200 milions d'euros

El cap de llista del PSC a Girona demana fer front a l'abstenció i defensa els crèdits als joves 'ni-ni'

Des de Cassà de la Selva (Gironès), Nadal ha defensat així 'el municipalisme' de la proposta dels socialistes gironins, que s'ha de consolidar amb una nova edició de la Llei de barris, la 8a, després de set convocatòries i més de 1.350 MEUR que han beneficiat fins a 140 municipis catalans. 'Una nova convocatòria que doni més força a les polítiques transversals, equilibri la intervenció entre l'espai públic i les polítiques socials, i que la suma del partenariat públic i privat signifiqui una nova manera d'enfocar les polítiques transversals en els pobles i ciutats de Catalunya', ha manifestat l'actual conseller del DPTOP.

D'aquesta manera, el primer secretari del PSC a les comarques gironines s'ha compromès a donar cobertura econòmica a tots els ajuntaments, ara que tenen 'dificultats per arribar a final de mes'. Nadal ha assegurat que 'l'aportació del fons de cooperació local, l'aportació del Pla Únic d'Obres i Serveis i el conjunt dels plans sectorials del Govern han de servir perquè, fins i tot abans que es modifiqui i es creï un nou model de finançament del món local, els ajuntaments tinguin cobertura i coixí autonòmic suficient per tirar endavant les seves polítiques'.

Nadal ha explicat que l'augment de les inversions en polítiques municipals ja ha anat en augment aquesta darrera legislatura. 'S'ha més que doblat l'aportació del Pla Únic d'Obres i Serveis, s'ha creat la Llei de barris, que no hi era, i s'han incentivat plans sectorials de col·laboració amb el món local i la Generalitat de Catalunya', ha enumerat el conseller del DPTOP. Per això, Nadal considera que, en la perspectiva dels propers 4 anys, 'la disjuntiva és, o tornar a l'intervencionisme esbiaixat, o incrementar i millorar les propostes de col·laboració entre el món local i la Generalitat'.

Lluita contra l'abstenció

El cap de llista del PSC a Girona també ha apel·lat als seus companys de partit per fer front a l'abstenció. 'Tenim l'obligació de parlar amb la gent, interpel·lar-los profundament i fer-los veure que la política és essencialment participació. Quan se surt de l'esfera pública, tot és política', ha afirmat Nadal, que també ha aprofitat la coincidència amb el Consell Nacional de la Joventut Socialista, que s'ha celebrat aquest dissabte a Girona, per reconèixer que el futur dels joves es troba en un moment 'incert' en què, per contra, es gaudeix del 'major règim de llibertats i el millor estat del benestar de la història'.

Defensa dels crèdits als 'ni-ni'

Per això, Nadal ha reivindicat polítiques per a joves basades en 'la cultura de l'esforç, la formació, el coneixement, la integració en el mercat laboral i els nous programes de formació professional'. Però també, polítiques dirigides a 'no deixar a la cuneta als que cauen sinó repescar-los a tots', ha manifestat Nadal, fent al·lusió a les crítiques als crèdits-salaris anunciats pel president José Montilla per a joves 'ni-ni' que no estudien ni treballen. 'Oportunitats per a tothom. Sense que això vulgui dir primar els que menys ganes de treballar tenen. Tot el contrari', ha finalitzat el conseller.